S’acosta el mes d’ABRIL, BICIS MIL!

Avui ens ha visitat a l’AMB en Carlos Rodríguez de Gijón, qui des de l’any 2013 impulsa el compromís #30diasenbici a la seva ciutat i a la resta de l’estat espanyol.

20180305_141756

El moviment #30daysofbiking va començar a Minneapolis (Estats Units), i ara ja és un referent internacional amb el que milers de ciutadans de moltes ciutats del món s’apunten al repte de pedalar durant el mes d’abril.

En Carlos ha vingut acompanyat de l’Albert Garcia d’Amics de la Bici, una entitat reivindicativa que fa dècades que reclama millors infraestructures a les nostres ciutats, però que durant els 30 dies en bici reclama també ‘alegres ciclistes’.

20180305_131030

Ens han explicat que el repte s’adopta des d’un pla PERSONAL (repte individual), GLOBAL (ja que es comparteixen les experiències a les xarxes socials) i també LOCAL (amb la participació de ciutats, grups de ciutadans i entitats).

L’objectiu és impulsar activitats que permetin un ús de la bicicleta de forma quotidiana: durant el mes d’abril podem anar a la feina en bici, a fer esport en bici, a fer compres o a fer ‘bicitapeos’ (idea de Gijon que ens ha agradat!).

L’any passat des de l’AMB vam donar suport al moviment internacional #30daysofbiking #30diasenbici mitjançant un concurs de fotografia a les xarxes socials. Aquest any, però, volem anar més enllà!

Diverses entitats ciutadanes, botigues, col·lectius… s’estan organitzant per tal que enguany els #30diesAMBbicibcn esdevinguin un gran repte metropolità. Avui de fet ens hem reunit amb representants del BACC i de l’ajuntament de Barcelona. I durant aquesta setmana contactarem amb tots els municipis metropolitans i les seves entitats i botigues del món de la bici. Ens ajudeu a fer créixer aquest repte i que més i més ciutadans metropolitans adoptin el repte #30diesAMBbicibcn?!

20180305_135348

Signa aquí el teu compromís i estigues atent a les xarxes socials. A banda del concurs de fotos d’Instagram enguany tindrem una APP per enregistrar els teus desplaçaments #AMBbici i molts descomptes, activitats i premis!