Aprovat el Pla clima i energia 2030

Davant el repte de combatre el canvi climàtic i ser més resilients, i de fer un canvi de model energètic que abandoni els combustibles fòssils, tot apostant per l’estalvi i l’eficiència, l’AMB ha aprovat el Pla clima i energia 2030, la principal estratègia metropolitana per lluitar contra el canvi climàtic i portar a terme la transició energètica.

D’aquesta forma l’administració metropolitana consolida el compromís d’assolir els objectius europeus de reducció de les emissions de CO2 un 40% el 2030, d’assolir un 30% d’energies renovables i millorar un 30% l’eficiència energètica. Les principals inversions, que ja s’estan duent a terme, consisteixen a implantar energies renovables als equipaments del territori mitjançant plaques fotovoltaiques, i alhora afavorir l’adaptació de la metròpolis als impactes que ja s’estan experimentant de l’augment de la temperatura.

El Pla clima i energia 2030 preveu fins a 96 accions diferenciades, totes amb aplicació pràctica al territori i dividides en quatre grans capítols:

  • Renaturalitzar els espais: crear una metròpolis més verda i que aguanti millor els efectes del canvi climàtic.
  • Potenciar la generació local d’energies renovables i millorar l’eficiència energètica del sistema.
  • Sensibilitzar la ciutadania perquè tingui un paper actiu en la lluita contra el canvi climàtic.
  • Assolir una plena coordinació entre l’AMB i els ajuntaments metropolitans per ser més efectius

S’estima que el conjunt d’actuacions previstes per al primer trienni del Pla clima i energia tindrà un pressupost d’11.774.817 €Durant el ple de setembre, el Consell Metropolità també ha aprovat l’Estratègia de gestió del carboni amb horitzó 2030, el Pla d’adaptació al canvi climàtic de l’AMB amb horitzó 2030 i les línies mestres per a la transició energética. 

Informació ampliada a la nota de premsa

Consulteu el Pla clima i energia 2030

 

 

Escriure un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *