Compartim un futur amb bicicletes

El 19 d’abril se celebra el Dia Mundial de la Bicicleta amb la finalitat de promoure l’ús d’aquest mitjà de transport per tal de disminuir la contaminació atmosfèrica a les zones urbanes.

La major part dels municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona formen part d’una Zona de protecció especial de l’ambient atmosfèric en què se superen els nivells d’emissió de NO2 i PM10 establerts per la Unió Europea. Més del 50% d’aquestes emissions provenen del transport rodat, molt intens al nostre territori degut a l’elevat ús del vehicle privat de motor.

La contaminació atmosfèrica genera perjudicis greus per a la salut del medi ambient i de les persones i és considerada com un important factor ambiental de risc de mortalitat evitable segons la Organització Mundial de la Salut (OMS). En aquest sentit, el foment de l’ús de la bicicleta és una forma de reduir la utilització del vehicle privat, les emissions de gasos i partícules contaminants i els problemes de salut que se’n deriven.

Coneixes el múltiples beneficis de moure’t en bicicleta?

No genera cap tipus de gas ni partícula contaminant i per tant contribueix a la millora de la qualitat de l’aire del teu entorn.

És silenciosa, no produeix vibracions i contribueix a reduir l’excés de soroll provocat pel trànsit rodat.

És lleugera, maniobrable, ocupa poc espai i permet conviure de forma més respectuosa amb els usuaris de l’espai públic.

Requereix un esforç físic i per tant et manté en forma i millora la teva salut i el teu estat d’ànim.

No requereix combustible ni infraestructures i el seu manteniment és mínim… Et permet estalviar recursos econòmics i materials.

És àgil i t’ajuda a evitar les congestions de trànsit i a ser més puntual.

El programa Compartim un futur s’implica en la promoció de l’ús de mitjans de transport sostenibles i ofereix diferents activitats i recursos relacionats amb aquesta temàtica que podeu consultar a la nostra pàgina web.

Us recomanem participar a l’activitat de Respira AMB bicicleta que consisteix en la realització d’un itinerari de 3 hores en bicicleta en el que els assistents avaluen l’impacte ambiental del trànsit motoritzat i es familiaritzen amb aquest mitjà de transport i les infraestructures públiques que en faciliten l’ús.

Podeu sol·licitar-la a través del formulari d’inscripció o bé posant-vos en contacte amb la central de reserves trucant al 93 238 93 51 o enviant un correu a reserves.pmes@amb.cat.

FELIÇ DIA MUNDIAL DE LA BICICLETA!

BicicletaSi vols conèixer tota la tasca que fa l’AMB per fomentar l’ús d’aquest mitjà de transport consulta el blog de la bicicleta de l’AMB.