Ja tenim els projectes guanyadors de l’Innobus Metropolità 2018

El passat dimarts dia 24 d’abril es va dur a terme la presentació dels projectes de l’Innobus Metropolità 2018 al Citilab de Cornellà. L’acte va comptar amb la presència de Xavier Casas, director de l’Agència Metropolitana de Desenvolupament Econòmic (AMB), d’Anna Hernández, cap de Programes d’Innovació de l’Agència i de Luis Bahamonde, president d’Innobaix.

Xavier Casas va agrair la participació d’empreses, estudiants i col·laboració amb Innobaix. També va posar en valor el projecte d’Innobus 2018 com a engranatge entre el talent i el teixit empresarial. En la mateixa línia, Anna Hernández va destacar la necessitat de treballar la innovació en els reptes d’empreses perquè el talent i la creativitat dels joves tinguin una utilitat i satisfacin necessitats concretes. El punt fort del projecte és que hi hagin 17 empreses de tot l’àmbit metropolità. En aquest acte final, els equips han presentat 15 projectes que han estat sotmesos a la valoració d’un jurat, constituït per directius i càrrecs de diferents empreses, entitats i patrocinadors participants en el programa.

IMG-20180424-WA0004

El primer premi va recaure sobre el projecte “App Juego dropo” i el segon se’l va endur el “llibre infantil per a escoles”. Tots dos premis donen resposta i solucionen el repte d’Aigües de Barcelona, basat en com millorar el servei, quins nous elements d’innovació caldria incorporar i quina tecnologia emprar.

DbkVOOCWsAET63u DbkVM47XcAI7QJ-

Aquests projectes s’han desenvolupat i creat per part dels equips d’universitaris a partir dels itineraris programats al llarg del mes de març a diferents empreses, on han pogut copsar in situ i experimentar en pròpia pell quines tecnologies utilitzen per millorar els seus processos.

Antecedents i context

L’Innobus metropolità és una iniciativa que vol acostar el talent dels emprenedors a l’ecosistema empresarial del territori metropolità amb els objectius d’ajudar als universitaris en situació d’atur al llançament dels seus projectes, facilitar el coneixement del talent a les empreses i beneficiar a les empreses en la captació de noves idees i talent. Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

El passat dijous 15 de febrer es va presentar l’Innobus Metropolità 2018 a la sala d’actes del Citilab (Cornellà de Llobregat) a universitaris inicialment interessats en participar-hi. Tant des de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) com des de l’Agència per a la Innovació i el Coneixement del Baix Llobregat (Innobaix) es van resoldre dubtes a les persones presents, les quals varen conèixer de primera mà com els pot beneficiar pujar al Bus de la Innovació.

Entre el 9 i el 23 de març es van fer els itineraris d’aquest bus de l’emprenedoria, realitzant parades en empreses d’alt impacte a la zona. Es van seleccionar un total de 35 participants de 70 inscrits, han participat 17 empreses durant dues setmanes de ruta i s’ha fet un recorregut de 400 km. De les 17 empreses participants, 9 han llançat repte als participants de l’Innobus, oferint la possibilitat de conèixer 15 solucions innovadores en els seus processos de treball.

Les empreses participants apliquen tecnologies innovadores ja sigui en l’àmbit de la indústria 4.0, robòtica, impressió 3D, fotònica, biotecnologia, eficiència energètica, materials avançats, software, etc. Cadascuna d’aquestes capacitarà als assistents amb una sessió inspiradora i formativa sobre una temàtica concreta. Els estudiants van tenir l’oportunitat de conèixer Badalona Lab, EURECAT, ESA BIC, TINKERERS, els laboratoris ALMIRALL o el Trade Center TAI SANT CUGAT, entre d’altres.