Monedes socials per al desenvolupament local

Les monedes socials o complementàries són una realitat de llarga trajectòria històrica que, en els últims anys i a escala internacional, han concentrat un interès creixent com a eina de desenvolupament local. Es tracta de projectes que permeten assolir objectius de caire econòmic, social i ambiental a través de la reactivació dels recursos locals existents i de l’impuls de la col·laboració público-privada-comunitària, sovint amb un fort component tecnològic.

En aquesta jornada analitzarem les potencialitats d’aquestes pràctiques i coneixerem les experiències de moneda social encapçalades per Santa Coloma de Gramenet, Barcelona i Viladecans, així com els referents internacionals Sardex (Sardenya) i Chiemgauer (Alemanya).

La jornada comptarà amb la conferència inaugural del Dr. Jérôme Blanc, president de la Research Association on Monetary Innovation and Community and Complementary Currency Systems (RAMICS) i amb la realització d’un taller adreçat a tècnics interessats a impulsar projectes de moneda complementària en el seu municipi.

Esperem que sigui del vostre interès i comptar amb la vostra assistència

Programa de la Jornada

Inscripcions

Enllaços relacionats:

Escriure un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *