Neix el primer portal de divulgació en català de sobre genètica i medicina genòmica

GENETICA.CAT neix arrel de ser un dels projectes guanyadors del concurs de “Selecció d’iniciatives innovadores d’emprenedoria social tecnològica adreçades a generar teixit econòmic amb capacitat d’innovació” de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), dedicat a la transformació digital de les ciutats i a contribuir al benefici general de la societat per així millorar la qualitat de vida dels seus ciutadans.

El portal, creat per tres biòlegs catalans, busca posicionar-se com un espai de reflexió sobre la medicina que ens espera i quin paper hi ha de jugar el diagnòstic genètic. Recollirà articles de divulgació, d’opinió, novetats i entrevistes a professionals sanitaris i pacients

El principal objectiu de GENETICA.CAT és la divulgació de la genètica i la medicina genòmica i té la clara ambició d’arribar al major nombre possible de persones, des del pacient afectat d’alguna malaltia genètica que vulgui entendre les bases moleculars de la seva malaltia, fins al professional del sector que vulgui estar al dia dels darrers avenços científics i tecnològics relacionats amb el tema. La plataforma combina material divulgatiu per a tots els públics amb la publicació de novetats, articles d’opinió i entrevistes a veus autoritzades del sector.

Catalunya és capdavantera en recerca a l’estat espanyol,  però en canvi la difusió sobre els projectes d’investigació que s’hi desenvolupen i els resultats que se n’obtenen no es fa, principalment, en català. Per això, la plataforma aspira a esdevenir el portal de referència en català sobre genètica i medicina genòmica, amb la voluntat de sumar a tots aquells professionals o interessats que hi vulguin aportar coneixement.