Coneixes la missió Apilo XII?

Les substàncies químiques presents dins les piles un cop esgotades, són molt perjudicials per a la salut del medi ambient i de les persones i per això és molt important reciclar-les. La normativa europea i la estatal estableixen que, a partir de l’any 2015, s’ha de recollir el 45 % de les piles i acumuladors portàtils que surten del mercat i, de moment, a Catalunya, només se’n recull el 34 %.

Per aquest motiu el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, a través de l’Agència de Residus de Catalunya i quatre entitats organitzadores, ha posat en marxa un concurs per incrementar la recollida selectiva de piles i acumuladors portàtils a les escoles: “Les piles, a l’Apilo de l’escola”. Els centres educatius que s’inscriguin al concurs rebran un contenidor específic i tindran fins a l’abril del 2017 per què els alumnes i les seves famílies recullin la màxima quantitat de piles i acumuladors portàtils. Totes les escoles públiques, privades i concertades de l’àrea metropolitana estan convidades a participar-hi i tenen l’oportunitat d’obtenir premis de fins a 2500 € destinats a l’adquisició material escolar i/o esportiu per a activitats educatives.

Tanmateix, diversos recursos educatius són posats a disposició de l’alumnat per relacionar les activitats realitzades a classe amb el tema del concurs. Fes un cop d’ull a la pàgina web de la missió Apilo XII i assabenta’t de les bases per participar-hi!