Programa

El Programa Metropolità pels Drets Humans des del món local: Tenim Drets, Teixim Llibertats

L’Àrea d’Internacional i de Cooperació de l’AMB posa en marxa la segona edició d’aquest programa amb el propòsit de promoure el coneixement i la defensa dels DDHH des dels municipis metropolitans.

L’AMB busca complicitats amb els ajuntaments per promoure la consciència crítica i el compromís de la ciutadania envers les desigualtats i els conflictes globals per a la transformació social.

Enguany, apostem per reflexionar sobre els vincles entre el dret d’asil, el dret al medi ambient, el dret a la salut i el dret a la ciutat. Per fer-ho, partim de l’anàlisi sobre nous reptes ambientals vinculats al desplaçament forçós producte de conflictes armats com el de Síria. L’acumulació d’armilles i bots salvavides a les platges, o la difícil gestió dels subministraments bàsics a molts municipis són grans reptes en via de solució.

En aquest marc, diversos ajuntaments i la societat civil proposen estratègies per donar resposta aquests reptes.

Què en podem fer de les armilles salvavides i les barques que han utilitzat les persones desplaçades que fugen de la guerra de Síria una vegada han arribat a Lesbos?

Com els ajuntaments libanesos gestionen els residus als municipis que han duplicat la seva població amb l’acollida de persones refugiades?

Actualment la gestió de residus ens afecta arreu. I nosaltres, quins residus generem? Com els gestionem?

Tots plegats, hem de ser capaços d’analitzar el que succeeix a la Mediterrània amb una mirada local global. Per entendre el que està succeint, la dimensió dels reptes i les solucions proposades, necessitem una lectura mundial arrelada al municipi a on vivim.

Els ajuntaments de Begues, Cervelló, El Papiol, La Palma de Cervelló, Sant Climent de Llobregat, Santa Coloma de Cervelló, Torrelles de Llobregat, Montcada i Reixac, Molins de Rei i Sant Adrià de Besòs conjuntament amb  l’AMB duran a terme diverses accions pel territori.

Escriure un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *