Sant Just, Sant Boi, Barcelona i Sant Cugat, a La Ciudad de las Bicis

La setmana passada diferents municipis metropolitans van estar presents a Zaragoza al Congrés La Ciudad de las Bicis, una cita important del món de la bicicleta urbana a nivell estatal i ibèric.

IMG-20170502-WA0017

La regidora de mobilitat de Barcelona, la Mercedes Vidal, va obrir el Congrés juntament amb la regidora de mobilitat de Zaragoza, la Teresa Artigas, i el president de la Red de Ciudades por la Bicicleta, i vicepresident de Mobilitat i Transport de l’AMB, l’Antoni Poveda. La demanda principal per part de tots tres va ser que s’actualitzi ja d’una vegada el Reglamento General de Circulación per tal que les ordenances municipals puguin normalitzar i fomentar l’ús de la bicicleta.

La regidora mobilitat de Sant Boi de Llobregat, l’Elena Amat, va presentar les polítiques per promoure l’ús de la bici que estan impulsant des del municipi, a la vegada que va fer un repàs de la llarga història de la bicicleta al municipi. Així mateix, va destacar la importància i necessitat de la implicació i l’impuls des d’organismes supramunicipals en diferents projectes (Bicibox, Bicivia, C-245), així com també del teixit social del mateix municipi.

20170428_103843

D’altra banda, el regidor de mobilitat de Sant Just, el Jordi Porta, va mostrar que les ciutats amb la població més feliç són aquelles que també fan un major ús de la bicicleta. Va aprofitar per desmuntar el mite del conflicte entre vianants i bicicletes i també va fer un repàs a les polítiques de mobilitat per la bicicleta de Sant Just Desvern.

170428 -Jordi Porta - El Conflicto-inevitable-comprimida-page-052

170428 -Jordi Porta - El Conflicto-inevitable-comprimida-page-065

Sant Cugat i Sant Boi també van estar presents a la ponència sobre el projecte europeu BiTiBi, per impulsar la combinació modal bici-tren, durant la sessió d’intermodalitat, en una taula compartida amb representants holandesos i portuguesos.

En acabar aquesta sessió els presents van poder provar el nou sistema d’ancoratge que el Consorcio de Transportes del Área de Zaragoza tot just ha implementat en dos autobusos per fomentar la combinació modal bici-bus.

20170429_183246

20170429_183118