A l’àrea metropolitana… COMBINA I MOU-TE AMB BICI!

Després del parèntesi estival ha arriba un setembre carregat d’activitats a pedals!

A partir del 16 de setembre se celebra a Catalunya la Setmana Europea de la Mobilitat, una oportunitat per repensar la manera com ens movem a les nostres ciutats. L’objectiu d’aquesta campanya és  promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables, com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, i visualitzar alhora els beneficis que se’n deriven en relació a l’ús de l’espai públic, la millora de la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.

Amb el lema ‘Combina i mou-te!’, l’edició del 2018 promou la multi-modalitat: barreja de diferents modes de transport dins del mateix recorregut o per a diferents viatges.

Us fem cinc cèntims de les diferents activitats que podeu trobar relacionades amb la bici a la metròpoli. Si voleu accedir a més activitats sobre mobilitat sostenible, proposades per les diverses jugatecambiental i el programa d’educació ambiental “Compartim un Futur”; consultar les actuacions metropolitanes dutes a terme o enllaçar amb els recursos i activitats al territori, podeu adreçar-vos a la plana especial que ha confeccionat l’AMB.

Dissabte 15/09/2018

  • Stand d’informació Bicibox. Ripollet, de 10 a 14 h

Si voleu saber com funciona el servei d’aparcament segur Bicibox i donar-vos d’alta, passeu-vos per la paradeta que trobareu a la Plaça Pere Quart, lloc de sortida i arribada de la passejada popular amb animals que organitza l’Ajuntament de Ripollet per celebrar la SEM.

Plaça Pere Quart, Ripollet

  • Autoreparació i manteniment de bicicletes. Castellbisbal, de 10 a 13 h

Servei d’assessorament per a l’autoreparació de bicicletes, on un tècnic especialista en reparació us assessorarà per solucionar els petits problemes que tingueu. A l’espai de reparació del Punt Verd trobareu les eines bàsiques per realitzar les petites reparacions, tot i que el material fungible, si en necessiteu, l’haureu d’aportar vosaltres. No cal inscripció prèvia.

Punt Verd, plaça de Lluís Companys, 2, Castellbisbal

  • Festival Internacional de Cinema Ciclista de Barcelona. Barcelona, horaris a consultar

Del 13 al 16 de setembre podrem gaudir d’una selecció de pel·lícules on la passió per la bicicleta i els mons que l’envolten son el denominador comú. De la programació de dissabte destaquen els passis de la secció oficial i la sessió golfa, i del diumenge la secció Rueda Kids, una selecció de peces pensada perquè els més petits comencin a somiar aventures ciclistes. Podeu consultar tota la informació i horaris al seu web o xarxes socials (@ruedabcn).

Cinema Zumzeig, carrer Bejar, 53, de Barcelona.

Diumenge 16/09/2018

  • Pedalada popular. L’Hospitalet de Llobregat, 10 h

En el marc de la Festa Major de Bellvitge es farà un recorregut en bicicleta pel barri de Bellvitge i el Districte Econòmic organitzada pel Club Ciclista Bellvitge i l’Ajuntament de l’Hospitalet del Llobregat.

Per a més informació envieu mail a cofibellvitge@yahoo.es

Sortida de l’Avinguda Mare de Déu de Bellvitge (davant del Poliesportiu), l’Hospitalet de Llobregat.

  • Pedalada popular. Mongat, 10 h

Recorregut del parc del Tramvia a la platja de les Roques. Hi haurà obsequis per als assistents al parc del Tramvia. Inscripcions a les 10 h, sortida a les 11 h.

Parc del Tramvia, Montgat

  • Circuit en bici “Mou-te sobre rodes” Cornellà, de 11 a 13.30 h.

Dintre de les activitats de dinamització del carrers tallats al trànsit per tal d’educar la ciutadania en la mobilitat sostenible, l’ajuntament proposa un circuit per a bicicletes on grans i petits gaudiran posant a prova les seves habilitats. No cal inscripció prèvia

Carrer Baltasar Oriol

  • Taller de bandes reflectores per equipar la bicicleta. Mongat, de 11.30 a 13 h

Jugateca ambiental del Parc del Tramvia, Montgat

  • Circuit de bicis per a nens i nenes. Mongat, de 11.30 a 13 h

A la platja de Montgat (a tocar del túnel del tren)

Dimarts 18/09/2018

  • Campanya Fes-te Veure quan circulis! Barcelona, de 19 a 21 h

Aquesta campanya del Bicicleta Club de Catalunya (BACC) té com a objectiu fomentar la visibilitat dels ciclistes durant la nit. L’acció es realitzarà a peu de carrer i consisteix a detectar els ciclistes que van sense llum, aturar-los, explicar-los breument la normativa i obsequiar-los amb parell llums.

L’acció es portarà a terme als barris de Les Corts i l’Eixample Esquerra, Barcelona.

  • Conferència col·loqui: Mobilitat Sostenible a l’AMB. Barcelona, 19 h

Conferència a càrrec de Carles Conill, Director de Serveis de Mobilitat Sostenible de l’AMB, sobre les accions, propostes i beneficis que aporta la mobilitat sostenible a l’Àrea Metropolitana.

Casal de Barri Torre de la Sagrera, carrer Berenguer de Palou, 64-66, Barcelona.

Dimecres 19/09/2018

  • Redissenyem la ciutat a Barcelona. Barcelona, de 17 a 19 h

Amb un senzill joc de bicis, monopatins, patinets i altres vehicles de dits, circularem per damunt d’una ciutat convencional i poc sostenible amb l’objectiu d’estudiar-la i poder redissenyar-la per adequar-la a un nou model de “ciutat verda” que afavoreixi una mobilitat més sostenible i segura. Activitat familiar.

Centre Municipal de Cultura Popular de Sant Andreu, carrer d’Arquímedes, 30, Barcelona.

  • Fes-te visible. Barcelona, 17.30 h

Taller de creació de reflectors, a partir de materials reutilitzables (com els CD) per portar a la motxilla o a les rodes de la bicicleta. Activitat organitzada per Stop Accidents.

Centre Cívic Can Castelló, carrer de Castelló, 1, Barcelona.

  • Cursa urbana de transports. Barcelona, 18 h

Cursa urbana de transports organitzada per la l’Associació de Promoció del Transport Públic (PTP) que serveix per comparar els temps de viatge, el cost econòmic i les emissions del cotxe, el transport públic i altres transports. Aquest any per primera vegada les rutes seran lliures i només estarà fixat l’origen i el final, que seran comuns. Les persones participants podran escollir quins recorreguts fan, i l’objectiu serà combinar els transports de la manera més eficient possible per passar pel màxim de punts de pas vermells del mapa, emprant un temps màxim d’una hora i mitja.

Per participar cal inscriure’s i confirmar de quins mitjans de transport es disposa al web.

Centre Comercial Barcelona Glòries, Avinguda Diagonal, 208, Barcelona

  • “Saps per on circulen les bicis a Barcelona?” Barcelona, de 18.30 a 21 h

Presentació i col·loqui a càrrec del BACC on es donaran a  conèixer els resultats de l’anàlisi dels recorreguts que realitzen els ciclistes a la ciutat i els factors d’influència que comporten l’ús de determinats carrers com gènere, edat, dies feiners i/o festius. A l’acabar l’exposició de les dades realitzarem un col·loqui amb els assistents i un posterior refrigeri.

Seu Amics de la Unesco, carrer de Mallorca, 207, Barcelona.

Dijous 20/09/2018

  • Agafa la bici! Barcelona, durant l’horari laboral

Amb la finalitat de  promoure l’ús de la bicicleta en els desplaçaments a la feina, la Diputació de Barcelona invita els empleats i empleades a utilitzar aquest mitjà de transport sostenible com a alternativa al vehicle privat en els desplaçaments laborals.

A les diferents seus de la Diputació de Barcelona.

  • Em moc per la sostenibilitat. Sant Cugat del Vallès, 9 h

L’activitat s’emmarca dins la campanya Our Experience, l’objectiu de la qual és que els treballadors de l’empresa Ferrer adoptin una mentalitat sostenible gràcies a l’experimentació en primera persona de diferents activitats sostenibles.

Per una banda, es convida a tota l’empresa (més de 2000 treballadors) a compartir via Yammer (xarxa social interna) la seva experiència arribant a la feina de forma sostenible (transport públic, bici, compartir cotxe…) Per altra banda, s’organitza un showroom de mobilitat sostenible a les instal·lacions de Ferrer a Sant Cugat, que inclou una prova de patinets i bicicletes elèctriques (2 patinets elèctrics, 2 bicicletes elèctriques BTT PRO, 4 bicicletes elèctriques de passeig i 4 bicicletes elèctriques plegables), un servei d’inspecció tècnica de bicicletes pels treballador que es desplacen a la feina amb aquest transport i un punt d’informació de mobilitat sostenible, incloent el pla de mobilitat de Ferrer a Sant Cugat.

Seu Ferrer, carrer de Joan Buscallà, 3, Sant Cugat.

  • II Jornada sobre mobilitat amb perspectiva de gènere a Barcelona. Barcelona, 16 h

El sindicat Comissions Obreres (CCOO) vol visualitzar i debatre la diversitat de problemes en els desplaçaments de les treballadores. El BACC hi intervindrà per compartir el seu coneixement sobre la mobilitat en bici a les ciutats. A part del col·loqui hi haurà una sortida tècnica a peu que recorrerà Ciutat Vella. Accés lliure amb inscripció prèvia al mail jmjurado@ccoo.cat.

Seu CCOO, Via Laietana, 16, Barcelona.

  • Tarda de bicicleta. L’Hospitalet de Llobregat, de 16.30 a 19.30 h

Vine amb la teva bicicleta i berena amb La Saboga. Tindran algunes sorpreses a punt per a tu i la teva bicicleta.

Carril bici de Gran Via (al costat de FGC Ildefons Cerdà), l’Hospitalet de Llobregat

  • Festa de la mobilitat sostenible. Castelldefels, de 17 a 20 h

Per a més informació consulteu l’agenda al web de l’Ajuntament de Castelldefels.

Plaça de L’Església, Castelldefels

  • Pedalada de contes. Sant Joan Despí, 17.30 h

Pedalada en bicicleta amb diverses parades per escoltar un conte. Amb animació a càrrec de Jeep Gasulla. L’itinerari portarà les persones participants pels parcs de la Fontsanta i del Mil·lenari i tindrà el final al Centre Cultural Mercè Rodoreda. Nenes i nens, no us oblideu del casc!

Punt de trobada davant del Centre Miquel Martí i Pol, avinguda Barcelona, 83-85, Sant Joan Despí

  • Sessió de debat del procés participatiu del Pla de Mobilitat Urbana 2019-2024 a Barcelona. Barcelona, 18 h

Sessions obertes a la ciutadania per debatre i fer propostes sobre quina és la mobilitat que volem que hi hagi a la ciutat de Barcelona. A la sessió del 20 de setembre es parlarà de la Mobilitat en la vida quotidiana de la ciutat, tractant temes com els hàbits de mobilitat, la motivació dels desplaçaments, la convivència dels diferents modes i la cobertura de les necessitats dels diferents col·lectius de persones.

Centre Cívic Pati Llimona, carrer Regomir, 3, Barcelona

  • Reparat: La bicicleta. Santa Coloma de Cervelló, 18 h

Reparacions i ajustos bàsics. És important que els participants portin les seves bicicletes.

Inscripcions a l’Ajuntament, per telèfon al 936450700 (de dilluns a divendres de 9 a 14h), o via mail a agustinsm@santacolomadecervello.cat

Centre Cívic Can Baruta,  carrer Lluís Pasqual Roca, 2-4, Santa Coloma de Cervelló

  • Taller “Fes unes alforges de cartró per a la teva bicicleta”. Barcelona, 18 h

Vine amb bicicleta i aprèn a construir unes alforges de cartró on hi podràs carregar els teus llibres. Activitat familiar. Cal inscripció prèvia al mail b.barcelona.sb@diba.cat

Biblioteca Sofia Barat, carrer Girona, 64, Barcelona

  • Cursa del transport públic del Barcelonès Nord. Badalona. 18 h Cursa en diferents modes de transport (cotxe, metro, bus i bicicleta), amb sortida des de l’Ajuntament de Badalona i arribada a l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet .Plaça de la Vila, 1, Badalona
  • Projecció Why We Cycle. Castelldefels, de 19 a 20 h

En aquesta pel·lícula, ciclistes i científics d’àmbits diversos esbossen una imatge de la cultura ciclista holandesa. Durant aquestes converses descobrim que caminar amb bicicleta condueix a la felicitat, la salut, el manteniment de les funcions cognitives i la creativitat, entre moltes altres coses.

Cinema Metropol, Rambla de Marisol, 23, Castelldefels

Divendres 21/09/2018

  • Park(ing) Day. Esdeveniment anual que té lloc en diverses ciutats de tot el món. Es tracta d’una acció de ciutat performativa, educativa i reivindicativa, on diverses  entitats, col·lectius i ciutadania en general reclamen un model de ciutat centrat en les persones i el medi ambient. Per un dia es transformen places públiques d’aparcament, on en lloc de cotxes podreu trobar espais amb altres usos com jardins, oficines a peu de carrer, horts efímers o zones lúdiques, on a més a més es desenvolupen activitats i tallers, alguns relacionats amb la bicicleta.

En el territori metropolità podem trobar-hi 3 propostes:

  • Park(ing) Day. Barcelona, de 9 a 21 hores 

L’acció col·lectiva amb les activitats proposades es podrà visualitzar a través del Mapa Park(ing) Day BCN 2018 que es penjarà a la web. Aquest any a més a més es farà un concurs fotogràfic a través de les xarxes socials amb el hashtag #parkingdaybcn18. Per poder participar del concurs s’haurà de fer com a mínim 3 fotografies de 3 instal·lacions diferents del mapa Park(ing) day acompanyades del hashtag.

Diferents districtes, Barcelona

  • Park(ing) Day. Cornellà, de 9 a 21 hores

A cada barri de la ciutat es farà un Park amb activitats per a tots el públics, a més dels organitzats per diferents entitats i centres educatius, com per exemple: als espais d’aparcament del Centre Cultural Joan N. García-Nieto i la Biblioteca Central, i  davant de la Biblioteca Marta podran fer-se una foto amb els autors i les autores més llegides darrerament i amb personatges sortits dels contes de la biblioteca, i també hi haurà activitats a les places de pàrquing davant dels centres educatius Escola Suris, Escola Betània, i l’Institut Miquel Martí i Pol.

Diferents barris, Cornellà

  • Park(ing) Day. Sant Boi del Llobregat, de 9 a 20 h

Per primer cop arriba a Sant Boi de Llobregat el Park(ing) Day organitzat per la Fundació Marianao i Sant Boi Camina.

Carrer Montmany, intersecció amb Eusebi Güell, Sant Boi del Llobregat

  • R-Bici surt al carrer! Ripollet, de 9 a 12h i de 17 a 21 h

L’R-Bici, és el servei de lloguer gratuït de bicicletes a Ripollet, on bicicletes velles reciclades donades per la ciutadania poden ser llogades per unes hores. Les persones usuàries dipositen el seu document d’identificació i poden llogar gratuïtament. La ubicació habitual del punt de préstec és al parc del riu Ripoll, a peu de la passarel.la de vianants, però durant la SEM canviarà d’ubicació per poder arribar a més gent.

Per a més informació consulteu l’agenda al web de l’Ajuntament de Ripollet.

Carrer Balmes, Ripollet

  • Fira de la Mobilitat. Sant Feliu Llobregat, de 16.30 a 20.30 h

A la Fira de la Mobilitat podreu trobar als diferents agents implicats en el foment de la mobilitat sostenible, botigues de bicicletes, etc.

Pi i Maragall i Vidal i Ribas, Sant Feliu Llobregat

  • Gimcana sobre la mobilitat, Sant Feliu Llobregat, de 16.30 a 20.30 h

Tercera edició d’aquesta activitat adreçada als nens i nenes menors de 12 anys, on s’ocuparan 2 carrers en la seva integritat, tallant el trànsit i prohibint l’estacionament.

Pi i Maragall i Vidal i Ribas, Sant Feliu Llobregat

Dissabte 22/09/2018

  • Dia sense cotxes. Pallejà, 8 h

Es tallarà el centre del nucli urbà al pas de vehicles durant tot el dia perquè l’espai públic torni a ser pels ciutadans.

Diferents carrers del nucli urbà, Pallejà

  • Dia sense cotxes. L’Hospitalet del Llobregat, 9 h

Tall de carrers, activitats familiar i tallers per promoure la mobilitat sostenible.

Rambla de la Marina (entre Enric Prat de la Riba i Av. Carrilet)

  • Dia sense cotxes. Barcelona, de 10 a 14 h

Aquest any el dia sense cotxes coincideix amb les Festes de la Mercè i per aquest motiu enguany neix “La Mercè respira!”. Via Laietana es convertirà en un espai lliure de cotxes (des de des de la plaça d’Antoni Maura fins a la plaça d’Antonio López) on es podran dur a terme activitats de tot tipus al voltant de la mobilitat sostenible i la ciutat saludable. Propostes lúdiques per a ciclistes i patinadors, com una roller disco o un skate park, tallers de reciclatge vinculats a la mobilitat sostenible i molt més.

Via Laietana, des de des de la plaça d’Antoni Maura fins a la plaça d’Antonio López

També hi haurà activitats al voltant de la bicicleta a d’altres espais de la ciutat:

  • Transport gratuït de mercaderies a les botigues del barri del Born. De 9 a 19 h

L’entitat Vanapedal (Link  proposa oferir transport de petites mercaderies amb tricicle elèctric punt a punt a les botigues del Born de forma gratuïta durant tot un dia, per demostrar que és possible donar aquest servei de forma fàcil, ràpida i, a més a més, sostenible i segura.

Barri del Born, Barcelona

  • Mou-te bé i PuntBici. De 10.30 a 20 h

Circuit viari amb diferents modes de desplaçament i punt bici per comprovar l’estat de la bici i fer senzills manteniments. Activitat organitzada pel Reial Automòbil Club de Catalunya (RACC).

Jardinets de Gràcia (entre Pla Salmeron i Diagonal), Barcelona

  • R-Bici surt al carrer! Ripollet, de 9 a 12h i de 17 a 21 h

L’R-Bici, és el servei de lloguer gratuït de bicicletes a Ripollet, on bicicletes velles reciclades donades per la ciutadania poden ser llogades per unes hores. Les persones usuàries dipositen el seu document d’identificació i poden llogar gratuïtament. La ubicació habitual del punt de préstec és al parc del riu Ripoll, a peu del pas de vianants, però durant la SEM canviarà d’ubicació per poder arribar a més gent.

Per a més informació consulteu l’agenda al web de l’Ajuntament de Ripollet.

Rambla de Sant Esteve, Ripollet

  • Passejada i bicicletada pels camins rurals. Cornellà, de 10 a 13 h

S’obren a la ciutat tres itineraris de camins rurals a l’entorn del riu Llobregat per descobrir la flora i fauna d’aquest entorn natural. A peu o en bicicleta, només has d’escollir la opció que més et vingui de gust. Passejada organitzada per la UECCornellà i bicicletada organitzada per l’Esport Ciclista Cornellà.

Al final del recorregut a les 12:30 h, es farà l’espectacle teatral “Històries rurals” i un tastet amb productes del parc agrari. Cal inscripció prèvia (fins el 18 de setembre). Per a més informació i inscripcions contacteu amb la UECCornella al seu web.

Sortida des del punt senyalitzat com a Inici dels camins rurals, al costat dels horts urbans Josep Pidelaserra, situat al final del carrer del Rugby

  • Taller infantil d’educació viària. Begues, de 11 a 13 h

Amb punt d’informació sobre mobilitat, inflable infantil xocolatada i recorreguts amb bicicletes elèctriques, amb sortides a les 11, 12 i 13h.

A l’aparcament de l’antic Goula (Camí Ral), Begues

  • Educació vial i tallers per a infants. Santa Coloma de Cervelló, 17h

Circuit per a bicicletes i educació viària per a infants. Cal que porteu la bicicleta i el casc. A les 18h berenar popular per reposar forces.

Al Parc de Can Lluc, Santa Coloma de Cervelló

  • Taller ITB Inspecció Tècnica de Bicicletes. Ripollet, de 17 a 21 h

Per a més informació consulteu l’agenda al web de l’Ajuntament de Ripollet.

Rambla de Sant Esteve, Ripollet

  • Activitat Patins Solidaris amb bicis de trial. Ripollet, de 18 a 20 h

Per a més informació consulteu l’agenda al web de l’Ajuntament de Ripollet.

Rambla de Sant Esteve, Ripollet

  • Aprèn a anar en bici. Sant Cugat del Vallès, 18 h

Aprendre a anar en bici no te edat! Vine a comprovar-ho: et deixem la bicicleta i t’ensenyem a donar les primeres pedalades. Activitat adreçada a persones adultes.

Tancament de la rambla del Celler al vehicle privat entre els carrers Cèsar Martinell i Francesc Moragas.

Plaça de la Vila, Sant Cugat del Vallès

  • Dia sense cotxes. Badalona, de 11 a 13.30 h

Circuit d’educació viària del Servei Català del Trànsit per a infants, carpa d’activitats de la unitat d’educació Viària de la Guàrdia Urbana de Badalona, carpa d’informació del Departament de Mobilitat de l’Ajuntament de Badalona i carpes de promoció i difusió de la Mobilitat Sostenible i Segura.

Plaça de La Plana, Badalona

Diumenge 23/09/2018

  • Pedala 2018. Santa Coloma de Cervelló, 10 h

Anirem fins al riu, per poder gaudir de camins que són ideals per recórrer en bicicleta o bé caminant. Dos circuits diferenciats per edats. Inscripcions el mateix dia a les 9.30 h. A les 11.30 h esmorzar per als participants.

Parc de Can Lluc, al costat de la pista de bàsquet, Santa Coloma de Cervelló

  • Pedalada. Castelldefels, 10.30 h

La pedalada anirà de la plaça de L’Església fins al parc de la Muntanyeta, on els ciclistes podran recuperar forces amb la botifarrada organitzada a la Festa de la bicicleta. Per a més informació consulteu l’agenda al web de l’Ajuntament de Castelldefels

Plaça de l’Església, Castelldefels

  • Gimcana de la “Mobilitat 3S: Sostenible, Segura i Saludable”. Cornellà, de 11 a 13.30 h

Participa a la gimcana en un mitjà de transport sostenible i saludable (a peu, en bicicleta, patins, patinet o transport públic). Durant tot el matí es podrà gaudir de diferents activitats a l’entorn de la plaça de l’Església: jugar a jocs amb bicicletes, fer granissats amb l’energia que genereu pedalant, fer activitats esportives, provar vehicles elèctrics o visitar un autobús urbà. Entre tots els participants se sortejarà una bicicleta i un lot de complements per a la bici.

Cal inscripció prèvia a través del formulari ubicat al web municipal. Més informació i inscripcions al web de l’Ajuntament de Cornellà, al telèfon 93 475 87 18 o via mail a medi_ambient@aj-cornella.cat

Punts d’inici: jugateques ambientals del parc de Can Mercader o del Canal de la Infanta, Cornellà

  • Pedalada contra el canvi climàtic. Pallejà, 11 h.

Pedalada urbana simbòlica per diferents carrers del municipi per sensibilitzar la ciutadania sobre la necessitat d’utilitzar la bicicleta com a mitjà de transport.

Punt de sortida a la zona de baix del Parc de la Molinada

  • Pedalada popular pels carrils bici. Sant Cugat del Vallès, 11 h.

Pedalada apta per a totes les edats on es recorreran 10 kilòmetres per les principals vies ciclistes de Sant Cugat.

Plaça de la Vila, Sant Cugat del Vallès

  • Pedalada amb conte i taller d’alforges de cartró. Castellbisbal, de 11.30 a 14 h

Itinerari en bicicleta de 2,5 km pel nucli urbà on ens explicaran el conte El viatge de l’elefanta Sara, un curiós viatge d’una elefanta somiatruites… i del cartró en farem sortir personatges, paisatges i somnis! Cantarem i pedalarem ben fort i… farem volar la bicicleta fins al circ de la muntanya Ngorongoro! I després ens fabricarem i estamparem unes alforges de cartró per a la bicicleta com les de l’elefanta Sara

Plaça de l’Església

  • Ciència per una mobilitat sostenible. Cerdanyola del Vallès, de 11.30 a 13.30 h

Activitat d’aprenentatge per reduir la petjada ecològica ens els nostres desplaçaments quotidians. La Jugatecambiental ofereix un munt de propostes per gaudir en família per aprendre moltes coses sobre els parcs metropolitans, la natura i el medi ambient, mentre juguem i fem activitats.

Carpa de la Jugatecambiental. Parc del Turonet, Passeig d’Horta,13, Cerdanyola del Vallès 

  • El Peix viatger i la gimcana de descoberta de la platja de Gavà. Gavà, de 11.30 a 13.30 h

Pedalada de descoberta de l’entorn de la platja de Gavà. La Jugatecambiental ofereix un munt de propostes per gaudir en família per aprendre moltes coses sobre els parcs i platges metropolitans, la natura i el medi ambient, mentre juguem i fem activitats. Hi trobarem un punt d’informació de la platja i el seu entorn i un espai de joc lliure.

Platja de Gavà, Carrer de Tallinaires, 47, Gavà

  • Taller de reflectants. Sant Adrià del Besòs, de 11.30 a 13.30 h

A partir de material reutilitzable (CDs) ens fabricarem uns reflectants tant per portar a la motxilla com a les rodes de la bicicleta. Dins d’aquesta activitat, es donen missatges de prevenció d’accidents, de circular amb seguretat i de mobilitat sostenible.

Jugatecambiental. Platja del Litoral, Carrer de la Platja, Sant Adrià de Besòs

  • Festa de la bicicleta. Castelldefels, 12 h

Per a més informació consulteu l’agenda al web de l’Ajuntament de Castelldefels.

Parc de la Muntanyeta, carrer Dr. Trueta, 47-49 / avinguda Lluís Companys, 21-23, Castelldefels

Dijous 27/09/2018

  • Cursa de Transports. Regió Metropolitana de Barcelona, 8 h

Cursa interurbana de transports que serveix per comparar els temps de viatge, el cost econòmic i les emissions del cotxe, el transport públic i altres transports. Per participar cal inscriure’s, indicant per quin municipi es vol participar, i confirmar de quins mitjans de transport es disposa, al web.

Diumenge 30/09/2018                                                                                                                               

  • Baixcicletada. L’Hospitalet de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Feliu de Llobregat i Sant Just Desvern, a partir de les 09.30 h

8 municipis del Baix Llobregat organitzen per 15è any la BaixCicletada, una passejada popular en bicicleta, que finalitza el seu recorregut al parc de Torreblanca de Sant Feliu de Llobregat, on us hi esperen moltes sorpreses. Un dia pensat perquè les famílies i els amants de les bicicletes prenguin els carrers del Baix Llobregat!

A l’acte final hi haurà, entre d’altres activitats; animació, avituallament, “foto-missatge”, “sorteig” de bicicletes entre tots els participants i les següents activitats:

  • Stand Bicibox (amb bicicletes elèctriques)
  • ITB (Inspecció Tècnica de Bicicletes)
  • Stand Uualk
  • Pedalem amb l’energia
  • Spinebike The Evolution Of Riding Bike

Per qüestions de seguretat no és recomanable que hi participin menors de 8 anys. Casc obligatori pels menors de 16 anys. Es recomana portar bidó per a l’aigua.

Inscripcions gratuïtes mitja hora abans de la sortida.

Busqueu el lloc d’inici més proper:

  • L’Hospitalet de Llobregat. Parc de la Marquesa, a les 10 h
  • Sant Vicenç dels Horts. Plaça de la Vila, a les 10 h
  • Esplugues del Llobregat. Plaça Santa Magdalena a les 10.20 h
  • Sant Boi de Llobregat. Plaça Catalunya de a les 10.30 h
  • Sant Just Desvern. Parc del Parador a les 10.30 h
  • Cornellà. Mercat de San Ildefons a les 11.00 h
  • Sant Joan Despí. Rambla Josep M. Pujol a les 11.25 h
  • Sant Feliu del Llobregat. Carrer de Joana Raspall / Avinguda Onze de Setembre a les 11.45 h

Per a més informació, consulteu al web de la Baixcicletada

  • Bicicletada PAME. Ripollet, horari a determinar

Per a més informació consulteu l’agenda al web de l’Ajuntament de Ripollet.

Diumenge 21/10/2018                                                                                                                               

  • Pedalada pels carrers de Sant Andreu de la Barca, 11.00 h Av. Constitució (esplanada del mercat setmanal), Sant Andreu de la Barca.