Re-Córrer la ciutat

El passat diumenge 18 de gener es va celebrar la cursa de Sant Antoni, la primera cursa de l’ any. Uns 4.000 participants es van animar a recórrer els carrers de la ciutat amb motiu de la Festa Major del Barri. D’ altra banda, ja estan obertes les inscripcions per la mitja Marató de Barcelona que es celebra el 15 de febrer. Un total de 14.325 persones ja estan inscrites, el que representa un 12,1% més que en la passada edició (12.778) i que procedeixen de 84 països diferents. Algú de vosaltres hi participarà?

Aquestes són dues del centenar de curses que hi ha en la nostra metròpolis en tot l’any. El running està de moda. La mostra són les dades de participació en algunes curses com la marató de Barcelona que al 2012 va arribar a 19.455 corredors.

Cada cop hi ha més gent que corre per l’ espai urbà. Veiem corredors a qualsevol hora per les rambles i passejos, a la platja o al parc. Hi ha qui corre per perdre pes, altres per combatre l’ estrès i també hi ha qui ho fa per dormir millor. A més és un esport econòmic i fàcil de realitzar. És suficient amb sortir de casa i posar-se en marxa. La ciutat és una pista d’entrenament sense límits: cada dia pots fer una ruta nova, improvisar el recorregut i inclús aprofitar l’entrenament per fer alguna compra.

Avui en dia hi ha tota mena de curses populars aptes a tots els nivells: des de 5 i de 10 km, fins a mitges maratons, maratons i ultramaratons.  De fet, no hi ha ciutat que no tingui la seva pròpia cursa. Londres, París, Berlín, Madrid, Barcelona i moltes altres tenen les seves propostes maratonianes. Milers de corredors d’arreu del món es preparen durant mesos per assistir a aquestes curses. I el referent per excel·lència es la Marató de Nova York que es celebra des del 1970. Es un recorregut de 42 Km pels llocs més emblemàtics de la ciutat i que actualment compta amb uns 50.000 corredors. Sabíeu que el passat mes d’octubre aquesta Marató de Nova York va recollir el Príncep d’Astúries als esports 2014? Un premi que reconeix l’èxit popular d’una trajectòria tenint en compte que la primera edició va comptar amb la modesta participació de 127 corredors.