Setmana Europea de Prevenció 2024

Del 16 al 24 de novembre s’ha celebrat la 16a edició de la Setmana Europea de Prevenció de Residus. La #ewwr pels amics.

A l’AMB hi hem fet diverses activitats de divulgació i conscienciació. En destaquem la visita que vam fer amb treballadors de l’AMB a l’Ecoparc 4 d’Hostalets de Pierola. I també la que vam fer al local del Millor Que Nou, amb un taller sobre aprofitament alimentari.

A més, vam col·laborar amb l’Agència de Residus i l’Ajuntament de Barcelona en l’organització de l’Enrenou d’aliments davant del mercat de Sant Antoni. En aquest esdeveniment especial es van convidar quatre escoles de cuina: l’Escola de Turisme de Barcelona, l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona, l’Escola Vedruna de Gràcia i l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Barcelona. Hi van competir cuinant amb ingredients rescatats del Mercat de Sant Antoni, gràcies a la col·laboració de la Plataforma Aprofitem els Aliments (PAA). El jurat, format per reconeguts xefs catalans, com Pau Pérez del Restaurant AFLAMAS, Sergi Company del Restaurant Sergi de Meià i Jordi Herrera del Restaurant Mescladís, va avaluar les creacions que les escoles incorporaran als menús dels seus centres respectius.

Es van poder recuperar quasi 140 kg d’aliments de l’espigolada urbana que va organitzar la PAA. Se’n utilitzar uns 50 kg per cuinar i la resta es va donar a la Cuina Comunitària de Sant Antoni.