Benvinguts al blog Tenim Drets, Teixim Llibertats!

A l’Àrea d’Internacional i de Cooperació de l’AMB posem en funcionament aquest programa amb el propòsit de promoure el coneixement i la defensa dels drets  humans des dels municipis metropolitans. La idea és fomentar la consciència crítica i el compromís de la ciutadania per a la transformació social.

El programa neix de la voluntat de treballar de manera conjunta i coordinada en educació per la justícia global amb els municipis més petits de l’àrea metropolitana de Barcelona: Begues, Cervelló, el Papiol, la Palma de Cervelló, Sant Climent de Llobregat, Santa Coloma de Cervelló i Torrelles de Llobregat.

El projecte s’ha elaborat a través d’un procés participatiu de treball on participem els equips polítics i tècnics dels ajuntaments i l’àrea de de Cooperació de l’AMB, iniciat a finals d’octubre de 2016.

Conscients de la situació que es viu a la Mediterrània i la necessitat de reflexionar i actuar des del món local, vam decidir dedicar aquesta 1a edició als drets humans dels refugiats.

De manera participativa vam anar decidint el format de les activitats i tallers que volíem treballar als municipis, per tal d’arribar a un gran nombre de persones i grups (infants, joves, adults, grups de dones, persones de diferents orígens, etc.).

Per tal de convertir les reflexions i mirades en missatges i reivindicacions, es va proposar que cada municipi elaborés un llençol col·lectiu on els participants poguessin expressar-se a través del dibuix, la pintura, l’escriptura, el collage o la costura.  Els set llençols (un per municipi) s’acabaran unint en un acte final a Barcelona.

 

 

inici projecte2 inici projecte