Sss… Silenci si us plau

La contaminació acústica genera perjudicis per a la qualitat de vida degut a que el soroll impedeix el descans, afecta el sistema auditiu, dificulta la comunicació i pot alterar el comportament de les persones generant conflictes socials. És important mantenir el nivell de confort acústic per garantir una bona salut ambiental i conviure de forma respectuosa amb les persones i l’entorn.

Del 24 al 30 d’abril se celebrarà a Catalunya la primera Setmana Sense Soroll (SSS) amb la intenció de donar visibilitat a totes aquelles iniciatives, tant públiques com privades, que treballin per conscienciar la ciutadania sobre les causes i els efectes de la contaminació acústica, donin eines de gestió i control per fer-li front i impulsin la col·laboració entre administracions per oferir una solució més ràpida i eficaç a aquesta problemàtica.

Durant l’esdeveniment, els agents implicats (administracions, universitats, empreses…) oferiran activitats, jornades de sensibilització, recursos i formació sobre contaminació acústica per fer entendre els efectes que genera sobre la salut ambiental i promoure hàbits més responsables.

Les activitats de sensibilització que fomenten petits canvis en els hàbits quotidians per reduir significativament la contaminació són una eina indispensable per construir un futur més sostenible.

El programa Compartim un futur posa a disposició de públic adult i escolar tot un seguit d’activitats gratuïtes sobre aquest tema:

  •  Sss… ( Educació infantil ): Activitat a l’aula per descobrir diferents sons i sorolls i aproximar-se a al problema de la contaminació atmosfèrica d’una forma senzilla i divertida.
  • 1,2,3, i… salut i silenci! ( CIP ): Activitat a l’aula que permet diferenciar els sons dels sorolls, detectar les principals fonts de contaminació acústica i aprendre accions que podem fer per prevenir-la.
  • Stop soroll, fem salut! ( CMP, CSP, famílies i entitats d’educació en el lleure ): Activitat a l’aula per entendre què és la contaminació atmosfèrica experimentant amb un sonòmetre i aprendre diferents maneres de fer-li front.
  • Bioindicadors del canvi climàtic: els ratpenats del parc de Can Vidalet ( Tots els públics a excepció d’educació infantil, CIP i CMP ): Activitat a l’entorn en què s’aprofundeix en el coneixement del cicle de vida dels quiròpters mitjançant l’ús d’un identificador d’ultrasons.
  • Exploradors del parc de les Planes ( 1r i 2n d’ESO, famílies i entitats d’educació en el lleure ) i Coneguem el parc de Can Mercader ( CMP, famílies i entitats d’educació en el lleure ): Activitats a l’entorn per descobrir els valors socio-ambientals dels parcs en les quals es realitza una dinàmica sobre la contaminació acústica.

Animeu-vos a formar part de la primera Setmana Sense Soroll i inscriviu-vos a les activitats del Compartim un futur!

Web de la Setmana Sense Soroll #SSSoroll2017

Enllaços relacionats:

Escriure un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *