S’aprova la llei de prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentaris

S’aprova la llei de prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentaris

Les pèrdues i el malbaratament alimentaris afebleixen l'economia, fan menys competitives les empreses, augmenten la despesa de la llar i obliguen l'Administració a destinar recursos per a gestionar els residus alimentaris. També tenen com a efectes la reducció de les terres fèrtils disponibles, la pèrdua de la diversitat biològica, l'excés d'ús d'aigua potable i energia i l'increment de la generació de residus

SMARTMED, destinacions turístiques intel·ligents

SMARTMED, destinacions turístiques intel·ligents

L’AMB participa en el projecte europeu SMARTMED, amb l’objectiu d’impulsar destinacions turístiques de manera intel•ligent i inclusiva a la zona del Mediterrani. Aquest projecte aborda els principals reptes que tenen els països de la regió mediterrània a l’hora de desenvolupar destinacions turístiques intel•ligents, inclusives i sostenibles, principalment a causa de l’alta estacionalitat i la falta de cooperació entre els principals actors públics i privats.

Gairebé 5000 persones utilitzen la informació de Serveis per Empreses de l’AMB

Gairebé 5000 persones utilitzen la informació de Serveis per Empreses de l’AMB

La Plataforma de Serveis per Empresa i Emprenedoria de l’Agència Metropolitana de Desenvolupament Econòmic de l’AMB, el recurs que  recull en una única plataforma la totalitat de l’oferta de serveis de suport a l’abast de l’empresa metropolitana, ha tancat l’any 2019 amb gairebé 5000 persones usuàries: la feina de redisseny del recurs i d’actualització de la informació fa que aquesta eina cada cop estigui més presentant, tant per personal tècnic local dels 36 municipis que formen part de l’Àrea Metropolitana com per les empreses o persones que volen emprendre. Així, els més de 800 serveis presents, que donen resposta a les necessitats empresarials segons les diferents etapes del cicle vital de les organitzacions, han estat depurats i supervisats per personal tècnic, per una major utilitat de servei per les persones, ja sigui a l’hora de dissenyar actuacions i polítiques públiques com a l’hora de disposar d’informació vàlida per la presa de decisions. D’aquesta manera, l’Agència dóna suport a la competitivitat de les empreses, amb l’efecte que això pot tenir tant a nivell econòmic com a nivell d’ocupació.