Obrim inscripcions per al curs 2024-2025!

L’1 de juliol s’inicia el període de reserves del programa Compartim un Futur per al curs 2024-2025!

Mestres, professors i responsables d’entitats socioculturals… ara és el moment de fer la vostra reserva per al curs vinent.

Recordeu que les visites a instal·lacions de tractament d’aigües residuals i tractament de residus són exclusives del nostre programa. Aquestes activitats són vivencials i permeten entendre els processos necessaris per millorar la qualitat de l’aigua com a recurs vital i la recircularitat dels residus, respectivament.

  • Àmbit de recursos i residus: podeu visitar els quatre ecoparcs de l’àrea metropolitana de Barcelona (Zona Franca, Montcada i Reixac, Sant Adrià de Besòs i els Hostalets de Pierola), el centre de tractament de residus de Gavà-Viladecans, la planta de triatge de residus inorgànics de Molins de Rei i la planta de valorització energètica de Sant Adrià de Besòs. També disposeu de les visites a les plantes de compostatge de Sant Cugat del Vallès i Torrelles de Llobregat. A més, a partir del gener, reprendrem les visites guiades al dipòsit controlat de la Vall de Joan, que des del 2006 està clausurat i actualment es troba en una fase molt avançada de restauració.
  • Àmbit del cicle de l’aigua: podeu visitar les depuradores del Besòs, Montcada i Reixac, el Prat de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Gavà-Viladecans i Begues.

Les activitats a l’aula abasten cinc dels set eixos ambientals que tractem al programa educatiu per a tot tipus de públic, des del segon cicle d’educació infantil fins a grups universitaris:

  • El cicle de l’aigua
  • Recursos i residus
  • Acció climàtica i transició energètica
  • Qualitat de l’aire
  • Alimentació saludable i sostenible

Disposareu d’acompanyament per part del nostre equip educatiu molt ben format en aquestes matèries.

I, per acabar, també es fan activitats a l’entorn en cas que volgueu fer una sortida fora del centre i conèixer de primera mà la infraestructura metropolitana verda (parcs) i blava (platges).

Algunes de les novetats del programa per al curs 2024-2025 (a partir del segon trimestre) són:

  • Agents de l’aire net

Activitat sobre la qualitat de l’aire per al cicle superior de primària i primer cicle d’ESO, que tracta els problemes derivats de la contaminació atmosfèrica i les accions que poden dur a terme els ciutadans per reduir-la. Eduquem els joves sobre la importància de l’aire net i les seves contribucions per a un futur més saludable.

  • Visita al dipòsit controlat de la Vall de Joan

Podreu conèixer una mica d’història sobre la gestió dels residus a l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’origen de l’antic abocador de la Vall de Joan. Us explicarem com es gestionaven els residus, el procediment de clausura de l’abocador i la supervisió d’aquest procés fins a la seva transformació i naturalització, així com les tècniques utilitzades. Podreu entendre el procés i gaudir d’un espai natural restaurat.

  • Projecte APS Missió H2O

Projecte amb metodologia d’aprenentatge servei sobre el cicle de l’aigua.

Aquesta iniciativa té en compte els problemes ambientals relacionats amb l’aigua, i se centra en la gestió i el cicle urbà de l’aigua. A través d’aquesta activitat, els participants aprendran sobre la importància de l’aigua com a recurs vital i l’optimització del seu consum.

El programa ja té més de 30 anys d’història i volem que en siguin molts més! La nostra voluntat és promoure el desenvolupament sostenible tot fomentant l’estima, conservació i respecte pel nostre entorn.

Al web hi trobareu el catàleg de formació reglada. Ben aviat hi trobareu també el catàleg de formació no reglada i per a la ciutadania.

Si voleu fer una reserva, trobareu les dades de contacte en aquest enllaç.