Estrenem un projecte d’APS per al curs 2024-2025

Per al proper curs 2024-2025 hem dissenyat un projecte nou d’aprenentatge servei anomenat Missió H2O!. Aquest projecte té com a tema principal el cicle integral de l’aigua relacionat amb la situació de crisi climàtica actual. Convida a la reflexió individual sobre l’aigua com a recurs essencial i al canvi d’hàbits per al seu bon ús i preservació.

Els projectes d’APS

Els projectes d’aprenentatge servei (APS) són un bloc temàtic important dins del programa d’educació ambiental de l’AMB. Des de l’any 2015, el Compartim un Futur ofereix projectes amb aquesta metodologia, principalment per a alumnat de primària i secundària.

La metodologia APS aspira a proporcionar una experiència d’aprenentatge significativa i vivencial, ja que permet a l’alumnat establir connexions amb altres centres educatius, entitats i institucions del seu entorn. A més, posa èmfasi en la creació de projectes pràctics i beneficiosos per a la comunitat tot realitzant un servei comunitari.

Mitjançant aquests projectes, s’anima a la participació activa dels estudiants com a agents de la comunitat, i se’ls involucra en la identificació de les necessitats locals i en la col·laboració per trobar solucions adequades. Això no només enforteix la xarxa comunitària, sinó que també proporciona estratègies efectives per millorar les necessitats detectades.

El projecte Missió H2O!

En la fase d’aprenentatge d’aquest projecte, els alumnes aprendran la importància que té l’aigua per a la vida, com funciona el cicle urbà de l’aigua al nostre territori, de quines infraestructures disposem per potabilitzar i depurar l’aigua, els recursos hídrics alternatius que hi ha i quins són els efectes del canvi climàtic que estan tenint lloc en la regió mediterrània i en el territori metropolità. També s’estudia la sequera i els seus estats, així com els problemes de la contaminació de l’aigua.

Durant el desenvolupament del projecte, l’alumnat també aprendrà les bones pràctiques relacionades amb el consum d’aigua: l’ús responsable i la recerca d’accions que es poden dur a terme per millorar la situació actual. A partir de les necessitats concretes del seu entorn, els estudiants portaran a terme un servei comunitari concret en el seu àmbit local.

Per obtenir més informació podeu contactar amb el servei d’assessoria del programa mitjançant el correu electrònic assessoria.compartim@amb.cat o bé trucant al telèfon +34 682 90 62 45. Estarem encantats d’atendre-us i proporcionar-vos tota la informació necessària per a la vostra participació en aquest projecte. Al web hi trobareu tota l’oferta de projectes APS de l’AMB.