Interactiu de l’exposició «Menja, actua, impacta»

Et vas perdre l’oportunitat d’anar a veure l’exposició «Menja, actua, impacta» que es va fer a la seu de Fundesplai al Prat de Llobregat? O la vas visitar però t’agradaria recordar-ne els continguts? Tant si és un cas com l’altre, no t’amoïnis perquè et presentem aquest recurs interactiu amb els continguts principals de l’exposició!

Objectius principals

La nostra manera de viure provoca impactes ambientals i socials que comprometen greument la vida de les generacions futures. La manera en què ens alimentem és una de les causes fonamentals del gran impacte que causem en el planeta. Així doncs, l’objectiu principal de l’interactiu és contribuir al canvi de mentalitat necessari per transformar el sistema alimentari actual. A més, proposa accions i solucions transformadores per promoure una ciutadania compromesa amb la cura del planeta i de les persones. 

Continguts: els cinc reptes

En aquest interactiu es podran descobrir els cinc grans reptes als quals hem de fer front i el que pot fer cadascú de nosaltres per revertir la situació:

1. Menjar productes de proximitat i de temporada: reduir l’impacte ambiental consumint aliments locals i de temporada, la qual cosa evita llargs trajectes i emissions de CO₂.

2. Consumir menys productes ultraprocessats: promoure una dieta basada en aliments frescos per evitar problemes de salut associats als aliments ultraprocessats.

3. Reduir el consum de proteïnes d’origen animal: les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle de la ramaderia industrial són significatives. La ramaderia extensiva tradicional, en canvi, ajuda a conservar el paisatge.

4. Evitar envasos d’un sol ús: reduir el plàstic en l’alimentació per evitar que acabi al mar i en els nostres aliments.

5. Aprofitar els aliments i reduir el malbaratament: llençar menys menjar és crucial per evitar la contribució al canvi climàtic i la desigualtat alimentària.

Al web de l’AMB trobaràs aquest recurs interactiu dissenyat conjuntament amb Fundesplai. També pots consultar l’entrevista que es va publicar en aquest bloc el passat mes de juny a Catalina Parpal, coordinadora de l’exposició.