Visites guiades amb els treballadors de l’AMB a l’ecoparc dels Hostalets de Pierola i al Millor que Nou

Els dies 19 i 20 de novembre, dos grups de treballadors de l’AMB de diferents departaments van visitar l’ecoparc dels Hostalets de Pierola i el local del Millor que Nou del carrer Sepúlveda de Barcelona.

En el cas de la visita a l’ecoparc, els participants van poder veure de primera mà l’alt volum de residus que generem i quins processos es duen a terme a l’ecoparc per valoritzar els residus de la fracció resta i els de la FORM (fracció orgànica de residus municipals).  

Grup de treballadors a l’aula ambiental de l’ecoparc dels Hostalets de Pierola.
Visita a l’Ecoparc 4, dels Hostalets de Pierola.

En el local del Millor que Nou van poder observar els diferents espais i serveis que s’ofereix a la ciutadania: espai d’intercanvi d’objectes i roba, tallers de reparació d’aparells elèctrics i electrònics, de restauració de mobles, d’arranjament de roba, etc. A més, la visita va acabar amb un taller de cuina d’aprofitament amb la Cesca, una cuinera experimentada que va explicar algunes receptes per evitar el malbaratament alimentari.  

Presentació inicial de la visita al Millor que Nou.
Espai d’intercanvi de roba i objectes.
Visita a l’espai d’arranjament de roba del Millor que Nou.
Taller de cuina d’aprofitament amb la Cesca al local del Millor que Nou.

Aquestes visites es van organitzar en el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2024, amb el lema “Malbaratar aliments és de mal gust!”, i en el Programa metropolità d’educació per a la sostenibilitat 2030 (PMES 2030), en el qual un dels objectius és la formació de la plantilla de l’AMB en diferents temes ambientals.

A més d’aquestes visites, del dilluns 18 al divendres 22 de novembre es van fer arribar diferents missatges i reptes als treballadors de l’organització per incentivar-los a canviar d’hàbits per reduir la generació de residus, tant a les oficines com a les llars.

Eco-repte 3 del dimecres 21 de novembre.

Les diferents accions van organitzar-se per diferents departaments de l’AMB: el Servei d’Emergència Climàtica i Educació Ambiental, el Servei de Prevenció de Residus, el SIGQMA i l’Oficina d’Arxiu General i Biblioteca.

Des de l’AMB seguirem treballant per fomentar un canvi d’hàbits dins de la mateixa organització.