Aquest curs, el programa Compartim un Futur ha incorporat tres nous dossiers pedagògics per complementar les visites educatives a les instal·lacions del territori metropolità. Aquests materials permeten reforçar l’aprenentatge abans, durant i després de la visita, adaptant-lo als diferents nivells educatius.

Planta de compostatge de Torrelles de Llobregat
El nou dossier explica de manera clara, entenedora i visual com es transforma la fracció orgànica dels residus en compost, un fertilitzant natural molt útil amb aplicacions en agricultura i jardineria. A través d’aquest recurs, els alumnes poden comprendre millor el cicle dels materials orgànics i la importància de reduir el malbaratament alimentari. El dossier complementa la visita que s’ofereix a alumnes de totes les edats i nivells d’ensenyament a partir del cicle superior d’educació primària.

Aquest dossier mostra quins tipus de residus s’hi poden portar (mobles, aparells electrònics, pintures, etc.), com es gestionen i quin paper tenen dins de l’economia circular. És un recurs idoni per promoure la separació correcta dels residus i reflexionar sobre els hàbits de consum. Les visites a les deixalleries metropolitanes estan disponibles per a tots els públics, tant de formació reglada com de formació no reglada i ciutadania.

Dipòsit clausurat de la Vall de Joan
Aquest dossier, que es publicarà properament, acompanya la visita a aquest espai emblemàtic, que antigament era un abocador controlat i avui dia està restaurat ambientalment. El dossier en repassa la història i el procés de restauració paisatgística que l’ha convertit en un entorn de gran valor ecosistèmic. També explica el funcionament de la depuradora de lixiviats, complementària al procés de deposició de residus.

Coneix tots els recursos educatius del Compartim un Futur.
Per a qualsevol consulta, també pots escriure a assessoria.compartim@amb.cat.