Visita als Traperos de Emaús

El passat dimarts 30 de maig, vam estar a Navarra amb gent de Solidança, de l’Agència de Residus, dels Ajuntaments de Barcelona i Mataró i dels Consorcis del Bages i  del Maresme.

Vam anar a visitar el projecte dels Traperos de Emaús, una ONG amb més de 40 anys d’experiència i que dona treball a 250 persones.  Entre d’altres coses,  s’encarreguen de la recollida porta a porta de mobles, electrodomèstics, roba, llibres i petites andròmines (“titos” en diuen allà). Tot el que es pot reparar i reutilitzar ho venen a través de les seves botigues i la resta se n’ocupen com a gestors de residus.

Vam veure com estan acabant de refer una nau a Berriozar, on hi traslladaran tota l’activitat  de preparació per la reutilització que duen a terme a la nau de Sarasa. Tanmateix, ja hi treballen triant roba per les seves botigues i fent draps de la que no es pot vendre. No n’exporten pas.

A més, també a Berriozar tenen una botiga gegant i un petit espai d’autoreparació, per mobles, roba i bicis principalment, batejat com Arreglatelas.

Mireu les fotos:

  • Nau de Sarasa

IMG_1843 IMG_1875

  • Nova nau a Berriozar

IMG_1903

  • Selecció de roba a Berriozar

IMG_1888 IMG_1900

  • Botiga a Berriozar

IMG_1931

  • Taller d’autoreparació a Berriozar

IMG_1914 IMG_1918 IMG_1909