Estriteca: compartir és el futur

Segur que heu sentit algun cop que un trepant només es fa servir 15 minuts durant tota la seva vida útil. O que un cotxe passa el 90 % del temps aparcat. Per això són interessants i necessàries iniciatives d’ús compartit d’objectes i altres elements, per no haver d’invertir recursos a fer-ne de nous i treure el màxim de suc dels existents.

De la mateixa manera que existeixen projectes per compartir cotxes, caravanes i horts, o edificis amb rentadores comunes per a tothom, també hi ha espais de préstec d’eines (en anglès, tool library o library of things). Aquí en parlem.

Al Millor Que Nou del carrer Sepúlveda tenim un d’aquests espais i l’hem anomenat “Estriteca”. Una biblioteca agrupa llibres, una pinacoteca pintures, una discoteca discos… i l’Estriteca, estris. Fàcil de recordar, oi?

Hi trobareu eines per poder treballar a casa, sense cap cost ni fiança. Això sí, cal ser usuari del servei, amb 5 mesos d’antiguitat com a mínim, haver participat en tres activitats en les quals s’usi l’eina requerida i, sobretot, tenir el vistiplau dels tècnics especialistes del servei, que confirmin la capacitat dels usuaris per fer-la servir.

Ara mateix disposem d’aquests estris. Si teniu alguna recomanació per incorporar, us escoltem:

– Trepant de cable

– Tornavís amb bateria

– Polidora orbital rodona

– Polidora orbital rectangular

– Caladora

– Maletí de puntes

– Maletí per a bicicletes

– Maletí general de bricolatge

– Multímetres

Aquí sota us en deixem una mostra en imatges: