Programa

El Programa Metropolità pels Drets Humans des del món local: Tenim Drets, Teixim Llibertats

L’Àrea d’Internacional i de Cooperació de l’AMB posa en marxa la tercera edició d’aquest programa amb el propòsit de promoure el coneixement i la defensa dels DDHH des dels municipis metropolitans.

L’AMB busca complicitats amb els ajuntaments per promoure la consciència crítica i el compromís de la ciutadania envers les desigualtats i els conflictes globals per a la transformació social.

Enguany, apostem per reflexionar sobre els vincles entre el dret a l’aigua i les persones refugiades. Per fer-ho, partim de l’anàlisi sobre nous reptes que tenim amb l’accés i el control de l’aigua vinculats al desplaçament forçós producte de conflictes armats com el de Síria. La dificultat d’aquesta gestió a campaments de persones refugiades al Líban o a municipis com el de Kobani (Síria) són grans reptes en via de solució.

Tots plegats, hem de ser capaços d’analitzar el que succeeix a la Mediterrània amb una mirada local global. Per entendre el que està succeint, la dimensió dels reptes i les solucions proposades, necessitem una lectura mundial arrelada al municipi a on vivim.

Els ajuntaments de Begues, Cervelló, El Papiol, La Palma de Cervelló, Sant Climent de Llobregat, Santa Coloma de Cervelló, Torrelles de Llobregat, Montcada i Reixac, Molins de Rei, Sant Adrià de Besòs i Sant Vicenç dels Horts conjuntament amb  l’AMB duran a terme diverses accions pel territori.