carxofa planta

El Prat i Sant Boi s’alien per promoure la carxofa

Març i abril són els millors mesos per assaborir l’hortalissa

Un any més, la collita de carxofa és motiu de celebració. Enguany, El Prat i Sant Boi, que sumen 248 hectàrees de conreu de carxofa al Parc Agrari del Baix Llobregat, han unit esforços per impulsar el consum d’aquesta hortalissa delicada i versàtil a la cuina.

La campanya conjunta, en què les dues ciutats es proclamen capitals mundials de la carxofa, inclou diverses activitats per donar a conèixer les característiques de la carxofa local i, alhora, fomentar el consum de proximitat i de temporada i reivindicar el Parc Agrari.

Durant les pròximes setmanes, els pagesos productors de carxofa del Parc Agrari obsequiaran amb bosses de tela els clients que els comprin aliments als mercats de pagès i als mercats municipals d’El Prat, de Sant Boi i de Barcelona.

A Instagram s’ha organitzat un concurs per escollir la recepta més original, divertida o més saborosa amb la flor comestible. Per participar-hi cal penjar una fotografia del plat, fins al 9 de maig, amb l’etiqueta #MengemCarxofa. Un jurat escollirà les quatre millors imatges i els guanyadors rebran una panera de productes de proximitat del Parc Agrari.