pollastre pota blava

Arrenca l’XII Març Gastronòmic

Fins a l’11 d’abril 32 restaurants serviran menús amb carxofa Prat i pollastre pota blava

Arriba una nova edició del Març Gastronòmic, una iniciativa que porta la carxofa Prat i el pollastre pota blava a la cuina dels restaurants perquè cadascun hi apliqui la seva creativitat culinària.

És una proposta que pretén posar en valor dos dels productes més destacats del Parc Agrari del Baix Llobregat, tot coincidint amb la seva temporada. La carxofa Prat, “lleugerament àcida, fresca, intensa, dolça i vellutada”, segons els organitzadors del Març Gastronòmic, és un dels aliments estrella del Parc agrari. Fa més de cent anys que hi creix i les característiques del sòl del Delta del Llobregat la converteixen en una menja delicada i saborosa.

El pollastre pota blava és la raça autòctona que els criadors del Baix Llobregat fan créixer a l’aire lliure amb aliments ecològics (blat de moro, pa amb segó i verd). La carn és d’un color més intens, la textura més forta (motiu pel qual necessita coccions llargues) i el sabor més natural.

Durant les quatre setmanes del Març Gastronòmic, els 32 restaurants del Baix Llobregat que hi participen han introduït a la carta plats fets amb aquests dos aliments. D’aquesta manera es posa a disposició dels comensals un ventall d’opcions per tastar la carxofa i el pollastre i assaborir-ne les qualitats.

A més, enguany el Març Gastronòmic s’ha sumat a l’any de la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible, que recau en Barcelona. D’aquesta manera vol contribuir a impulsar la transició alimentària cap a la sostenibilitat, que enforteix les economies locals i posa en valor els productes autòctons i de temporada.