L’agricultura i el sistema alimentari, a debat

L’Àrea Metropolitana de Barcelona organitza un cicle en línia sobre agricultura metropolitana i alimentació

El dijous 1 de juliol s’estrena el III Cicle temàtic de Taules de debat i participació de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) sobre agricultura i sistema alimentari. La primera Taula s’estructurarà en quatre sessions repartides durant els mesos de juliol i octubre i girarà al voltant de l’agricultura metropolitana amb l’objectiu de generar nous projectes col·lectius i donar a conèixer els ja existents. Per participar-hi cal inscriure’s a aquest formulari.

L’esdeveniment comptarà amb diverses ponències repartides en dos grans eixos temàtics. El primer, la producció i transformació alimentària, tractarà el potencial de l’agricultura urbana (els horts) i dels obradors compartits com a impulsors socioeconòmics de l’activitat agrícola i el producte local. El segon eix, la distribució i el comerç de proximitat, se centrarà en el cas del Centre d’Intercanvi Agroalimentari de Proximitat (CIAP) i la disponibilitat de productes ecològics i de proximitat amb l’exemple dels Comerços Verds. 

Entre els ponents convidats hi haurà la directora d’Espais Verds i Biodiversitat de l’Ajuntament de Barcelona, Mireia Abril, l’alcalde de Tagamanent, Ignasi Rodríguez, la coordinadora operativa de la Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible i Polítiques Alimentàries Urbanes, Lidón Martrat, i la cap de projectes d’Unió de Pagesos, Gisela Varias, entre altres.

Més endavant es confirmaran les dates per a la segona Taula del cicle que, en principi, se celebrarà al mes de setembre i posarà el focus en el sistema alimentari.

Calendari i inscripcions 
La Taula d’Agricultura Metropolitana està formada per quatre sessions programades a la franja horària de 16.30h a 18.30h. La primera, l’1 de juliol, serà introductòria de ponències i presentació de projectes. Durant la segona i la tercera trobada, el 15 i 22 de juliol, es treballarà per grups i s’aprofundirà en cadascuna de les iniciatives. I finalment, al mes d’octubre se celebrarà la cloenda del cicle amb una sessió de retorn (les dates encara estan pendents de confirmació).


Les jornades, que organitza l’AMB i que compten amb el suport del Centre per la Sostenibilitat Territorial (CST), seran en línia i amb inscripció prèvia. En cas de dubtes i suggeriments caldrà posar-se en contacte a través del correu planifestrategia.amb@gmail.com .