L’AMB signa el Pacte de Milà

Així reforça el compromís amb un sistema alimentari just i sostenible

L’Àrea Metropolitana de Barcelona ha signat el Pacte de Milà i així materialitza el compromís i l’aposta per un model d’alimentació sostenible als municipis que en formen part.

L’acord és “més que una declaració, és una eina de treball concreta per a les ciutats”, indica al seu lloc web, per implementar polítiques alimentàries justes, saludables i respectuoses amb l’entorn i les persones. Més de 100 ciutats d’arreu del món van signar el pacte l’octubre del 2015 a Milà, moment en què es va crear. La tardor passada s’hi va sumar Barcelona i ara és el torn de l’AMB.

Es tracta d’un marc d’actuació, amb 37 accions recomanades que es distribueixen en sis categories (governança, nutrició i dietes saludables, equitat social i econòmica, producció d’aliments, subministrament i distribució d’aliments i malbaratament alimentari). Cada acció té uns indicadors específics que en monitoritzen el progrés d’implantació. I el pacte proposa exemples concrets de polítiques alimentàries que s’estan aplicant per a cada categoria.

El Secretariat del Pacte de Milà ha manifestat el seu interès en què l’AMB actuï com a dinamitzadora, al territori metropolità, de les activitats promogudes per l’acord tot facilitant la informació i participació dels ajuntaments metropolitans que puguin estar-hi interessats. Aquesta proposta inclouria l’adhesió de l’AMB al Pacte de Milà com a membre de ple dret.

Podeu trobar més informació concreta al web del Pacte de Milà.