El Fòrum Gastronòmic 2021, compromès amb l’hostaleria i l’alimentació sostenible

El congrés gastronòmic més important de l’any se celebrarà a Barcelona a l’octubre

300 empreses expositores, una setantena d’artesans o més de 50 empreses productores de vi i cava són algunes de les xifres per començar a fer boca de cara a la pròxima edició del Fòrum Gastronòmic, que se celebrarà a Barcelona els dies 18, 19 i 20 d’octubre.

Durant tres dies la ciutat no només serà la capital mundial de l’alimentació sostenible, sinó també una capital gastronòmica per on passaran cuiners de primera línia com Joan Roca (El celler de Can Roca), Ángel León (Aponiente), Norbert Niedekofler (St. Hubertus), Eneko Atxa (Azurmendi), Amélie Darvas i Benicio Gabriela (Äponem), María José San Román (Monastrell), Ricard Camarena (Ricard Camarena) o Martina Caruso (Signum), entre d’altres.

Enguany l’esdeveniment fa una aposta per obrir-se a nous mercats, contribuir a la recuperació del sector de l’hostaleria i difondre els valors de l’alimentació sostenible. A més, el Fòrum Gastronòmic 2021 coincidirà amb la celebració, també a Barcelona, del Fòrum global del Pacte de política alimentària urbana de Milà. Es tracta d’un reconeixement internacional que rep el suport de la FAO (Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura) i en el qual 200 ciutats participants es comprometen a desenvolupar models agroalimentaris sostenibles, justos i sans.