noi en un hort urbà

Com impulsar l’alimentació sostenible a les ciutats del futur?

Tercera jornada del cicle #UPCDiàlegs agroalimentaris

Garantir un sistema de producció i consum d’aliments sostenible i a l’abast del conjunt de la ciutadania és un dels reptes als quals s’enfronta la societat d’avui. En els últims anys han sorgit iniciatives per millorar els conreus, reconèixer i pagar la feina de pagesos i ramaders, reduir els aliments processats, minimitzar el malbaratament alimentari o posar en contacte directe productors i consumidors. Però cal fer el salt a mesures que impliquin la ciutadania i els actors de l’alimentació en conjunt. Reflexionar sobre quines poden ser les estratègies més adequades és l’objectiu de la tercera jornada del cicle #UPCDiàlegs agroalimentaris, que tindrà lloc el 22 de setembre.

La sessió, que començarà a les 9 h del matí, comptarà amb les intervencions d’Ana Moragues Faus, investigadora experta en el paper que tenen les ciutats en la transformació del sistema alimentari; Anna M. Gras, directora de l’Escola d’Enginyeria Agroalimentària i Biosistemes de Barcelona-EEABB; Miguel Ángel Estrada Romeu, professor de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Camins, Canals i Ports de Barcelona, i Gaby Susana Nadal, ambientòloga. Joan Simó, coordinador de l’àmbit de Tecnologia Agroalimentària de la Universitat Politècnica de Catalunya, serà el moderador.

La jornada, organitzada per l’Escola d’Enginyeria Agroalimentària i Biosistemes de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), s’emetrà en directe des del mercat de la Boqueria de Barcelona pel canal de YouTube Info Agrotech.

L’accés a l’acte és obert a tothom i gratuït. Només cal inscriure’s abans aquí.