cartell de l'exposició al MUHBA

“Alimentar Barcelona. Ciutat, proveïment i salut”, l’aportació del Museu d’Història de Barcelona a la Setmana Ciutadana de l’Alimentació Sostenible

L’exposició s’inaugura el 15 d’octubre i es podrà veure fins a l’octubre del 2022

A partir del 15 d’octubre el Museu d’Història de Barcelona (MUHBA) acollirà l’exposició “Alimentar Barcelona. Ciutat, proveïment i salut”, que traça el recorregut sobre una de les preocupacions constants de les ciutats: alimentar la població.

Al Saló del Tinell i a la capella de Santa Àgata s’hi podran contemplar més de 300 peces i originals provinents de 27 prestadors (arxius, museus, biblioteques i particulars). És una mostra ideada i organitzada pel MUHBA a partir de les recerques sobre el proveïment de la ciutat i la salut dels habitants al llarg de la història. Un itinerari que arrenca amb el Consell de Cent (1249) i viatja fins a la Barcelona d’avui, on es posa de manifest com la ciutat ha maldat per garantir el subministrament i la qualitat dels aliments.

A més de l’exposició, el MUHBA ha organitzat una jornada de debat i tast durant tot el dissabte 16 d’octubre (Dia Mundial de l’Alimentació) i una ruta per l’antic barri del Quarter del Mar, els dies 27 de novembre i 18 de desembre del 2021, i 29 de gener del 2022.

Podeu trobar més informació al web de l’exposició del MUHBA.