cartell inauguració Terra, teca, traca

Inauguració del projecte “Terra, teca, traca”

Diumenge 21 de novembre al CCCB i durant la setmana següent a diversos espais de Barcelona

“Juntes reivindiquem la terra, que ens aguanta i ens sustenta, i el treball de qui la cuida i la fa fèrtil; reivindiquem la teca, que ens nodreix i ens aporta plaer, tot situant al centre el fet de menjar, com a acte polític, necessari i fonamental per a cuidar la vida, i ho fem amb una traca, per a despertar consciència sobre l’aliment produït amb els principis de l’agroecologia i la sobirania alimentària”.

Amb aquesta declaració d’intencions el projecte “Terra, teca, traca” es dona a conèixer aquest diumenge al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). Serà una jornada festiva en què es presentaran les set residències artístiques que, durant uns mesos, han reunit artistes, científiques i pageses per dur a terme iniciatives “arrelades al món rural per a portar a la capital de l’alimentació un missatge sobre agroecologia i sobirania alimentària”, expliquen.

Durant la setmana del 22 de novembre les propostes resultants de les set residències artístiques es presentaran a set indrets de Barcelona en forma d’exposicions visuals, musicals, literàries i de dansa. També hi haurà xerrades amb les pageses i científiques participants.

Cadascuna de les residències ha cobert una zona de Catalunya i un tema concret:
• ramats de la biodiversitat a l’Alt Pirineu
• llavors vives i sobiranes al Priorat
• vi, identitat, territori, també al Priorat
• resiliències silvestres: biodiversitat i coneixement local a la Catalunya central
• péixer: xarxes de coneixement per una pesca sostenible a l’Alt Empordà
• aus, arròs i mimetismes a Deltebre
• terra en mudança als peus de Montserrat

L’acte de diumenge 21 de novembre començarà a les 12 h i l’accés és obert i lliure, amb inscripció prèvia aquí. I podeu consultar els actes que es faran a Barcelona aquí.