Acord per poder comprar aliments amb envasos dels clients

A diversos supermercats i botigues amb l’objectiu de reduir els embalatges d’un sol ús

El 42% dels residus alimentaris que es produeixen a Europa es genera a les llars i la majoria es podrien evitar, segons la Comissió Europea. A Catalunya, el malbaratament alimentari a les cases puja fins al 58%. Amb aquestes xifres com a marc de referència, Rezero, en col·laboració amb l’Agència Catalana de Residus, ha impulsat un acord perquè la ciutadania pugui comprar aliments a supermercats i al petit comerç amb els seus envasos i, així, reduir els envasos d’un sol ús.

“L’acord que presentem avui és un exemple de la importància de treballar de manera conjunta i decidida perquè tots els sectors disposin d’eines per tal d’erradicar el problema dels residus. Nosaltres creiem que la gran distribució i els gremis tenen una veu important per acompanyar una part de la població cada vegada més gran i més conscienciada a reduir la seva petjada”, va explicar ahir Rosa García, directora general de Rezero, a la presentació de la iniciativa.

Així doncs, ja es pot anar a comprar a granel als establiments d’Ametller Origen, La Sirena, Veritas, Condis, Sorli, Grup Llobet, Gremi de Carnissers i Xarcuters de Barcelona i Província, Gremi de Peixaters de Catalunya i Gremi de Carn de Barcelona amb el tàper o la bossa de malla propis. Aquestes han estat les primeres empreses i col·lectius a formar part del projecte, i s’espera que el llistat vagi creixent.