imatge de l'exposició

El Prat, centre de l’alimentació sostenible amb l’exposició “Menja, actua, impacta”

Un gran projecte adreçat a tots els públics

Una exposició de 1.500 m2, un projecte educatiu, un programa digital i un programa d’esdeveniments. Aquesta és la carta de presentació del projecte “Menja, actua, impacta”, que avui s’ha inaugurat al Centre Esplai del Prat de Llobregat i que compta amb el suport institucional de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Ajuntament d’El Prat de Llobregat, així com la col·laboració i suport de diferents centres de recerca, institucions i empreses.

Amb l’objectiu de facilitar el coneixement sobre l’alimentació sostenible i saludable a tots els públics, Fundesplai i altres entitats (agrupades sota l’organització Demà) han posat en marxa aquesta iniciativa, que se serveix de formats diversos per deixar una empremta en els visitants.

L’exposició, “immersiva, crítica, provocativa”, segons els organitzadors, és un viatge “local i global pel sistema alimentari, situat al bell mig dels grans reptes als quals hem de fer front com a societat”. Un recorregut pels cinc grans temes en què “cal actuar per afrontar l’emergència planetària i avançar cap a l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible 2030 en matèria d’alimentació”.
La mostra està formada per un espai audiovisual, la zona expositiva pròpiament, un espai de reflexió per prendre consciència sobre els nostres hàbits alimentaris, un mercat de solucions i un espai interactiu on poder-se expressar.

El projecte educatiu, dirigit a centres educatius i esplais, està format per diverses activitats que pretenen potenciar les competències i habilitats al voltant d’una alimentació sostenible i saludable. Les propostes estan segmentades segons l’edat dels infants i adolescents i en destaca un scape room.

Recursos, vídeos, articles, entrevistes i receptes configuren l’apartat digital del projecte, que pretén facilitar i estendre els beneficis d’una alimentació saludable i sostenible. Finalment, una agenda d’actes acaba de nodrir la proposta, amb actes que se succeiran al llarg dels pròxims mesos.