pagès a l'hort

Arrenca Terra Pagesa, iniciativa per facilitar la comercialització i el consum de productes de proximitat i de temporada

Tres mesos de projecte pilot abans de la posada en marxa definitiva

El sindicat Unió de Pagesos i l’Ajuntament de Barcelona, dins el marc de l’any de la capitalitat de l’alimentació sostenible, s’han aliat per posar en marxa Terra Pagesa. Es tracta d’una proposta per impulsar i facilitar la comercialització i el consum d’aliments de proximitat i de temporada directament entre els productors (pagesos d’arreu de Catalunya) i els paradistes dels mercats municipals de Barcelona.

De moment el projecte arrenca amb una prova pilot de tres mesos en què “16 productors i productores de fruita i verdura, per mitjà d’un centre logístic gestionat pel sindicat, el Centre d’Intercanvi d’Aliments de Proximitat (CIAP), distribuirà productes agrícoles directament a set comerciants de sis mercats municipals”, explica Unió de Pagesos.

“Un cop finalitzada la prova pilot, sindicat i Ajuntament tenen la voluntat de desenvolupar el projecte el 2022 amb la ubicació física al Biomarket de Mercabarna. Terra Pagesa compta amb 90 productors i productores interessats a participar d’aquest canal curt de distribució en el següent estadi de desenvolupament, que ampliaria l’oferta d’altres productes, a més de fruites i verdures, com oli, làctics, fruita seca, ous, vi i mel, entre d’altres, per a altres tipologies de comerços i amb la vista posada a l’ampliació progressiva, en un futur, de l’atenció comercial a l’Àrea de Metropolitana, demarcació de Barcelona i Catalunya”, afegeix el sindicat.

Podeu consultar quins són els productors i comercialitzadors del projecte pilot aquí.