clicks que representen nens petits

Pla pilot contra el malbaratament a les escoles bressol de Sant Boi

Els menús que no es consumeixen s’envien a la botiga Aliments Solidaris

L’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat va iniciar, el desembre passat, un pla pilot a l’escola bressol municipal La Mercè per aprofitar els menús que no es consumeixen. Una iniciativa que consisteix a portar els aliments que no s’enceten a la botiga Aliments Solidaris de la ciutat, que atén persones en situació de vulnerabilitat.

“Vam aprofitar una subvenció de l’Agència de Residus per reprendre una idea que ja havíem plantejat feia uns anys”, explica Jose Gordón, tècnic del Servei de Medi Ambient, Sostenibilitat i Salut del municipi. La proposta consisteix a donar una sortida als excedents alimentaris de les escoles bressol municipals, que es congelen i es fan arribar a Aliments Solidaris.

Mantenir i garantir la cadena del fred ha estat el principal aspecte que l’Ajuntament ha hagut de solucionar. Per això, s’ha dotat La Mercè d’un congelador específic per emmagatzemar-hi els menús sobrants. Els envasos que els contenen s’etiqueten, es daten i una camioneta els distribueix a l’establiment solidari. Durant el mes de desembre es van recuperar 105 menús.

A finals de febrer s’espera que les altres dues escoles bressol del municipi puguin tenir la infraestructura necessària per sumar-se al projecte. “Seria ideal poder-ho estendre a les escoles de Primària”, indica el tècnic municipal.