bombeta idea

Una ‘agrohackató’ per transformar el model alimentari de Barcelona

Idees per impulsar la transició agroecològica a la ciutat

Buscar respostes innovadores a reptes complexos. Aquest és l’objectiu de les hackathons, trobades en què desenvolupadors i experts en una àrea concreta sumen esforços i coneixements durant mig dia o un dia sencer per oferir solucions a un tema proposat. I aquesta ha estat l’acció escollida per l’Agropolis barceloní per impulsar la transició agroecològica a la ciutat.

Dimecres 30 de març, de 9.30h a 13h a Torre Jussana organitzacions vinculades al món de l’agroecologia i la sobirania alimentària, adherides o no a l’espai Agròpolis, sumaran esforços i enginy per crear projectes innovadors i transformadors a través de cinc reptes, escollits entre els sorgits del procés d’elaboració de l’Estratègia d’alimentació sostenible Barcelona 2030. Són els següents:

• incrementar la producció i venda d’aliments de proximitat i agroecològics i la distribució en circuits curts
• protegir i recuperar espais productius urbans i periurbans
• crear entorns alimentaris sostenibles i saludables
• promoure un canvi cultural alimentari
• equilibrar el poder dins de la cadena alimentària i fomentar relacions justes

La sessió constarà de dues parts: una primera en què Terra Pagesa, Cobertes Verdes, Rutes Compartides i el Gran Dinar compartiran amb les persones assistents la seva experiència, i una segona en què es desenvoluparan altres experiències inspiradores i dinàmiques de treball noves per poder crear conjuntament projectes que donin resposta als reptes alimentaris que té Barcelona.

Per a participar-hi cal inscriure’s abans, aquí.