terra seca

Què diu l’IPCC sobre l’impacte del canvi climàtic en l’alimentació?

Dijous 19 de maig hi ha una xerrada amb una de les autores de l’informe

L’últim informe del Grup Intergovernamental sobre el Canvi Climàtic (IPCC) dedica gairebé 100 pàgines a l’alimentació. És un fet que l’augment de les temperatures ja està afectant la seguretat alimentària, amb conseqüències importants per a moltes comunitats, que accentuaran les desigualtats i l’escassetat. D’altra banda, la producció industrial d’aliments tampoc beneficia el medi ambient i incideix en la generació de residus.

Per saber què ha dit l’IPCC sobre el paper de l’alimentació en el canvi climàtic, dijous 19 de maig l’agrupació Tertúlia Energia i Societat ha convidat Marta Guadalupe Rivera, veterinària i una de les autores que lidera l’informe de l’IPCC, a una de les seves trobades. En aquesta ocasió la conversa serà en remot, via Zoom, a partir de les 21 h.

Guadalupe exposarà les línies principals de l’estudi, així com les solucions que els experts plantegen per reduir l’impacte advers de l’augment de temperatura sobre l’alimentació. Una oferta alimentària amb menys emissions, adoptar dietes saludables i sostenibles o reduir el malbaratament alimentari són algunes de les opcions que proposen els especialistes i que la convidada explicarà a la xerrada.

Per poder-hi participar cal acceptar el codi de conducta dels organitzadors i registrar-se aquí.