Els mercats de pagès són una eina imprescindible per a fer front a dos reptes essencials contemplats a l’Estratègia Alimentària de Catalunya 2024-2028: crear i mantenir vincles ferms entre el camp i la ciutat i entre les persones productores i consumidores, i promoure la venda directa de la pagesia familiar i de petita i mitjana escala.
En aquesta jornada, enmarcada en les jornades del Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT) i organitzada per l’Oficina Conjunta de l’Alimentació Sostenible (OCAS), es farà un repàs al marc jurídic europeu, estatal i català relatiu als mercats de pagès, coneixerem de primera mà experiències referents d’arreu, i es proposarà un debat sobre quins models poden esdevenir més beneficiosos per al conjunt de la societat al nostre territori.
La jornada tindrà lloc el proper dijous 29 de maig a partir de les 9.30 h a la Casa de l’Aigua de Trinitat Nova (carrer Garbí 2, Barcelona), un conjunt patrimonial d’estil modernista de tipus industrial contruït entre 1915 i 1919.
9.30 h Els mercats de pagès i la venda directa: una eina imprescindible per revalorar i connectar la pagesia als entorns urbans. Joan Gòdia. Director general d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia del DARPA
10.00 h La venda directa en mercats de pagès com a instrument de promoció de les explotacions agràries familiars i de petita i mitjana escala. Carmelo Trocoli. Director General de la World Farmers Market Coalition
10.30 h Marc jurídic dels mercats de Pagès a nivell català i estatal. Ponent pendent a confirmar
11.00 h Pausa cafè
11.30 h Taula d’experiències: models de gestió i aspectes essencials dels mercats de pagès. Moderada per: Unió de Pagesos.
· Sílvia López. Ajuntament de Gavà
· Chiara Bombardi. Coordinadora de Mercats de pagès de Barcelona
· Miriam Hernández. Mercado del agricultor de Tacoronte (Tenerife)
· Viola Capriola. Grønt Marked (Copenhague)
· Irene Facchetti. Campagna Amica (Milano)
13.15 h Torn obert de preguntes
13.35 h Cloenda de la jornada
14.00 h Dinar
Per assistir-hi, caldrà inscriure’s en el següent enllaç.