L’AMB va presentar, el passat dilluns 19 de maig, el Pla d’acció per a l’alimentació sostenible 2025-2027, el full de ruta per consolidar un sistema alimentari sostenible a la metròpolis. Es tracta d’una eina de planificació que dona continuïtat a l’anterior Pla 2020-2023 i que busca identificar, coordinar i reforçar les accions estratègiques projectades per l’AMB que incideixen clarament en el sistema alimentari metropolità.
L’objectiu principal és avançar cap a un sistema alimentari metropolità resilient davant les crisis, sostenible ambientalment, socialment just, accessible per a tota la població i que promogui la proximitat i la sobirania alimentàries.
El Pla reuneix sota una mateixa estratègia projectes, programes i polítiques metropolitanes d’índole diversa, però que giren al voltant de la promoció de l’alimentació sostenible. I precisament alguns d’aquests projectes es van presentar també en el marc de la jornada (consulteu el programa), que va reunir més d’una cinquantena de persones de diverses administracions, entitats i persones expertes, per compartir aquestes estratègies i experiències de polítiques alimentàries d’abast metropolità centrades en la transformació dels sistemes alimentaris metropolitans.
A continuació, podeu consultar les ponències:
· Presentació del Pla d’acció per a l’alimentació sostenible 2025-2027
· Pla d’acció d’aprofitament alimentari metropolità – Adrià Burniol, tècnic de l’Àrea de Coneixement i Recerca (Fundació Espigoladors)
· LIFE Infusion: obtenció de fertilitzants i aigua regenerada a partir d’efluents líquids procedents del tractament de la matèria orgànica dels residus municipals – Glòria Sánchez, Cap de la Secció de Qualitat i Processos (AMB)
· i-ReWater: gestió sostenible dels recursos hídrics en l’agricultura de regadiu dins de l’espai SUDOE – Maria Huerta, tècnica del Servei de Sanejament i Regeneració (AMB)
· Barberà del Vallès: Cuina per a col·lectius i escola taller de formació ocupacional – Daniel González Cabrera, primer tinent d’Alcaldia (Ajuntament de Barberà del Vallès)
· Agricultura de proximitat i alimentació saludable. Sant Boi, producte fresc a l’abast – Rosa Cifuentes, Directora de l’Àrea de Ciutat Sostenible, Saludable i Resilient (Ajuntament de Sant Boi de Llobregat)
Podeu consultar també una selecció temàtica de llibres relacionats amb l’alimentació elaborat per la Biblioteca de l’AMB: Bibliografia sobre alimentació
Més informació a la nota de premsa
