El passat 15 de març es va celebrar una jornada sobre obradors compartits i petits escorxadors (programa) que, amb una elevada i diversa participació, ens va permetre aprofundir en el coneixement i l’impuls d’aquestes eines de dinamització agroalimentària amb l’objectiu de contribuir a construir un sistema alimentari sostenible i una nova cultura del territori que busqui sinergies i complementarietats entre els entorns rurals i urbans.
L’activitat es trobava dins de les diverses accions de col·laboració que està realitzant l’AMB amb l’Associació de Micropobles de Catalunya i les quatre diputacions provincials, per contribuir a un sistema alimentari sostenible i a una nova cultura del territori que busqui sinergies i complementarietats entre els entorns rurals i urbans.
Presentacions
- Demarcació de Barcelona. Xarxa d’Obradors Compartits – Pere Navarro (Diputació de Barcelona)
- Demarcacions de Lleida i Girona – Eloi Guinjoan (Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya – ARCA)
- Demarcació de Tarragona & experiències Concactiva – Jordi Giné (Centre d’Iniciatives de la Conca de Barberà).
- El Quall – Formatgeria col·lectiva – Xavier Barniol (Consorci del Lluçanès)
- Escorxador de l’Armentera – Arnau Planas (Agrupació de Productors de l’Escorxador de l’Armentera)
Altres materials d’interès:
- Apartat de recursos de la web sobre obradors compartits de la Cooperativa Tres Cadires
- Apartat de recursos de la web de la Xarxa d’espais d’emprenedoria agroalimentària de Catalunya (XEMAC)
- Tastet de dades BCN Smart Rural sobre obradors i escorxadors compartits de la demarcació de Barcelona.