Formació d’educadors/es del PMES

El passat dimecres dia 5 d’octubre va tenir lloc la sessió de formació interna del Programa Metropolità d’Educació per a la Sostenibilitat (PMES) a l’aula ambiental de la Planta Integral de Valorització de Residus de Sant Adrià de Besòs. L’acte va comptar amb la participació de 31 persones -entre educadors i tècnics de l’AMB – que van tenir l’oportunitat d’intercanviar les seves reflexions entorn a tres qüestions que marcaven el fil conductor de la jornada:

  • Quina és la clau de l’èxit d’una activitat educativa?
  • Quina és la clau per ser un/a bon/a educador/a?
  • Per què és important la teva activitat per a la ciutadania?

nuvol_educador

La sessió es va iniciar amb la intervenció d’Ana Romero, cap de secció de sostenibilitat i educació, que va donar la benvinguda als participants i va introduir la jornada en el marc del PMES. A continuació, les tècniques de la secció van oferir una presentació dels aspectes relacionats amb la gestió del programa fent èmfasi en l’oferta educativa i la participació i van anunciar les novetats implementades per al curs 2016-2017. La primera part va finalitzar amb la intervenció de Jordi Pou, responsable tècnic del servei d’activitats i visites del PMES, que va introduir una visió personal del programa des del punt de vista d’un educador.

Després d’haver esmorzat, es va donar pas al segon bloc en què els educadors i educadores van participar en un intercanvi de coneixements i experiències que consistia en fer una breu explicació d’alguna de les activitats que monitoritzen i aportar el seu punt de vista sobre les tres qüestions plantejades. Aquesta dinàmica va permetre donar una visió global dels diferents àmbits temàtics que es treballen en el marc del PMES, donar veu a tots els agents que constitueixen el programa i compartir reflexions i metodologies de treball. Es va generar un clima de diàleg molt agradable en què totes les propostes van ser escoltades generant així un aprenentatge útil per a tots i totes! Abans de marxar, es va oferir l’oportunitat de realitzar una visita guiada a la planta integral de valorització de residus per conèixer de primera mà a quins processos de recuperació i valorització se sotmeten els residus provinents de la fracció resta a l’àrea metropolitana.

eco3

Donem les gràcies a tots els participants per haver contribuït amb la seva assistència a la millora de la qualitat del PMES!

Al següent enllaç podeu veure un resum de la jornada i de les principals conclusions que es van extreure https://spark.adobe.com/page/O0Uk1hMBCii75/

Guardar