Comencem a preparar la Setmana Europea de l’Energia Sostenible 2024!

La Setmana Europea de l’Energia Sostenible (European Sustainable Energy Week o EUSEW, per les seves sigles en anglès) és una iniciativa de la Comissió Europea que té l’objectiu de promoure l’eficiència energètica i les energies renovables a la Unió Europea i altres països. Durant el període de la campanya, s’organitzen esdeveniments i activitats per tot Europa, com ara conferències, tallers, visites a instal·lacions i concursos. Els esdeveniments estan oberts al públic en general i es dirigeixen a professionals del sector energètic, representants polítics, empreses, organitzacions no governamentals i ciutadans interessats en l’energia sostenible.

Aquest 2024, la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, se celebra de l’11 al 13 de juny i es vol tornar a incidir en una manera de participar en el canvi de model energètic concret: compartint l’energia que produïm. El lema es va crear en l’edició de l’any passat i enguany torna a ser “Ara és l’hora de compartir l’energia renovable!“.

Aquests anys són clau per fer el pas i començar a produir una part de l’energia que consumim, i també per compartir-la.

A Catalunya diverses entitats organitzen la campanya conjuntament i posen a disposició d’ajuntaments i entitats els seus recursos perquè s’organitzin un gran nombre d’activitats arreu del territori. A l’apartat Agenda d’activitats es poden trobar les activitats, com ara visites de portes obertes a instal·lacions interessants sobre energia, tallers, xerrades, exposicions per visitar, jocs, activitats lúdiques per a tota la família… i moltes més! 

A més, el catàleg de Recursos digitals proporciona eines i informació útils per unir-se al canvi de model energètic i aprendre com es pot ser més eficient amb el consum d’energia i com es pot produir energia.