468 participants en la nova activitat Canviem la petjada!

El mes de desembre passat vam estrenar l’activitat Canviem la petjada!, tal com es va indicar en aquesta publicació, i des de llavors hi han participat 468 alumnes de primària i secundària. Les valoracions dels docents són molt positives, amb una mitjana de 9 sobre 10 als continguts de l’activitat. A més, com a punt fort indiquen que aquests coneixements podran ser aplicats a la seva vida quotidiana, perquè permet prendre més consciència energètica.

Aquesta activitat, dirigida a l’alumnat de primària i secundària i dins el tema d’acció climàtica i transició energètica, té l’objectiu de donar a conèixer l’impacte ambiental i la petjada de carboni associada al nostre consum energètic, així com proporcionar estratègies per a la seva reducció i així esdevenir consumidors més responsables.

Els participants s’immergeixen en el món de l’energia i descobreixen el paper fonamental que exerceix en les nostres vides. A través d’un concurs i un joc de taula com a element central, aprenen l’impacte ambiental de la generació, el transport i l’ús de l’energia, i com les nostres activitats diàries en depenen de manera directa o indirecta.

El joc, a més de ser una experiència entretinguda, estimula la reflexió sobre la importància de les decisions que prenem contínuament. Des de les diferents opcions energètiques fins als hàbits de consum, cada acció té repercussions significatives en el nostre planeta.

Si voleu participar en aquesta activitat per al proper curs, només cal que contacteu amb la central de reserves del programa Compartim un Futur a través de l’adreça electrònica reserves.compartim@amb.cat, el telèfon 932 389 351 o el formulari de contacte.

Com totes les activitats del programa Compartim un Futur, aquesta activitat és gratuïta per als participants i guiada per un educador del programa.