Continuem d’estrena! Activitat nova sobre energia “Canviem la petjada”

El programa Compartim un Futur segueix treballant per renovar l’oferta d’activitats. Avui et presentem una nova activitat a l’aula de l’eix d’acció climàtica i transició energètica, dirigida a primària (cicle mitjà i superior) i primer cicle d’ESO, titulada “Canviem la petjada”.

Amb aquesta activitat els alumnes exploraran el món de l’energia i aprendran a reduir el seu impacte ambiental. Descobriran com les seves decisions diàries influeixen en el medi ambient i aprendran estratègies per ser consumidors més sostenibles.

Dinàmica 1: Concurs de l’energia

Durant aquesta activitat de 30 minuts, es dividiran en equips i participaran en un concurs de preguntes sobre l’energia. Utilitzant ordinadors o Chromebooks, els estudiants respondran les preguntes mentre l’educador els guia a través dels conceptes clau. Aquesta dinàmica serà introductòria per poder entrar a la segona activitat amb l’aprenentatge bàsic assolit.

Dinàmica 2: El joc de l’energia

En aquest joc de 60 minuts, els estudiants exploraran el consum energètic individual i el seu impacte ambiental mitjançant un joc interactiu, l’ENERGYPOLI, format per un tauler, fitxes i un dau projectat a la pantalla. A través de la presa de decisions de cada casella, els participants hauran de buscar maneres de reduir el consum d’energia i minimitzar la petjada de carboni.

Conclusions: Reflexiona i actua

Al final de l’activitat, es revisaran els resultats i es farà un debat sobre com les nostres decisions afecten el medi ambient. També s’elaborarà un decàleg de bones pràctiques o accions de reducció del consum energètic. D’aquesta manera els participants s’impliquen individualment per assolir canvis d’hàbits col·lectius i transformadors.

Aprofita aquesta oportunitat per aprendre a ser un consumidor més conscient a través de la metodologia pedagògica d’aprenentatge mitjançant el joc.

L’activitat està dirigida a primària (cicles mitjà i superior) i a 1r cicle d’ESO. Al web trobaràs més informació sobre aquesta activitat. Si vols fer una reserva, pots omplir el formulari de contacte. I recorda: també ens pots seguir a les xarxes socials. Anima’t a participar-hi!