Arriba la Setmana de Prevenció de Residus

Arriba el fred, les castanyes, els torrons i, com des de fa 10 anys, la Setmana Europea de Prevenció de Residus. Del 16 al 24 de novembre, arreu de l’àrea metropolitana, Catalunya i Europa es faran milers d’activitats centrades en la reducció, reutilització i la reparació.

Molts municipis celebraran mercats de segona mà i d’intercanvi. Mireu el butlletí, en va ben farcit: http://www.amb.cat/web/medi-ambient/actualitat/butlletins/mqn/mercats

I tot seguit, teniu un resum de les activitats que portarem amb el Millor que Nou  a cada poble :

 • A Barberà, el dimarts 19, de 10 a 14 h, al Mercat Municipal Onze de Setembre hi trobareu l’Estand de l’aprofitament  i de 17:30 a 20 h, al  Centre Civic de Ca n’amiguet, un taller de cuina d’aprofitament.
 • A Barcelona, el 18 per la tarda i el 21 pel matí, al CC Vil·la Urània, hi farem tallers sobre electrodomèstics de la cuina i de la llar, respectivament. El diumenge 17, de 12 a 16 h, a  l’AVV Maresme hi posarem el Quiosc de Prevenció. I el dijous 21 a les 17 h, al Casal Transformadors, farem un taller de costura creativa.
 • A Castellbisbal, el dilluns 18 pel matí, al Mercat Setmanal de l’Av. Gaudí 48, hi haurà l’estand de l’aprofitament. Al Punt Verd , el divendres 22 de 17 a 19:30 h, hi trobareu un taller de cosmètica natural i el dissabte 23 de 10 a 13 h un assessorament sobre reparacions de roba.
 • A Castelldefels, el dissabte 23 de 10:30 a 13 h, a la minideixalleria de Pl. Catalunya, teniu un taller de creació de titelles i ninots amb draps vells.
 • A Corbera, el dimarts 19 i el divendres 22, de 18 a 20:30 h a la Biblioteca, farem tallers de costura i de cuina respectivament.
 • A Cornellà, el dimecres 20 a la tarda, a la minideixalleria R-Parada, ensenyarem a arreglar bicis. I el 23, pel matí a la Pl. Església, hi haurà el Quiosc de Prevenció, al Parc Esportiu un taller de fer bosses amb samarretes i a la R-parada un assessorament sobre aparells electrònics.
 • A L’Hospitalet, el dilluns 18 a la tarda, a la Pl. dels Blocs  de la Florida, hi farem l’assessorament tèxtil. Com cada 2 setmanes.
 • A Pallejà, el dissabte 16 a les 10:30 h a la Deixalleria,  ensenyarem com restaurar mobles. I el 24, al Parc de la Molinada,  dibuixarem amb fulles i altres elements naturals.
 • A Sant Andreu de la Barca, el dimecres 20 a les 18 h i el 21 a les 17:30 h, al Centre de recursos Associatius, practicarem receptes d’aprofitament i reutilitzarem samarretes velles per fer bosses. El dijous 22 al matí, al Mercat hi instal·larem l’Estand d’aprofitament.
 • A Sant Cugat del Vallès, el dimecres 21 a la tarda, a l’Espai Mirasol hi farem l’assessorament quinzenal sobre aparells electrònics. I el dijous 22 a l’Ambiteca, també hi haurà assessorament sobre aparells i, a més, bicis.
 • A Sant Just Desvern, el dimecres 20 de 17 a 19:30 h, A l’Espai Mas Llui, farem bosses amb samarretes.
 • A Santa Coloma de Cervelló, el dilluns 18 a la tarda, a la Biblioteca, ensenyarem  com netejar sense embrutar.
 • A Tiana, el diumenge 24 de 10:30 a 14 h, al Parc de l’Antic Camp de Futbol,  hi posarem el Quiosc de Prevenció.
 • I a Viladecans, el dissabte 16 i el divendres 22, a la Deixalleria, farem tallers d’embolcalls i manteniment d’electrodomèstics.

Si necessiteu més info o aclariments sobre els tallers i activitats, us podeu adreçar a millorquenou@amb.cat.

Amb tot, aquí teniu l’agenda del que es farà per tota Catalunya. És un cercador de l’Agència de Residus: http://www.arc.cat/agendaewwr/ El hashtag acordat per fer-ne difusió és #reduceyourwaste.

Que tingueu bona Setmana de Prevenció! I que es mantingui tot l’any!

logo_ewwr_cat_deg