Més de 300 persones a l’acte de cloenda

Diumenge 14 de maig al matí es va celebrar a la platja de la Nova Icària, a Barcelona, la trobada “Teixim els drets a la mediterrània dels refugiats“, que va suposar l’acte final del programa Tenim Drets, Teixim Llibertats posat en funcionament per l’AMB i els ajuntaments metropolitans més petits, de menys de 10.000 habitants: Begues, Cervelló, el Papiol, la Palma de Cervelló, Sant Climent de Llobregat, Santa Coloma de Cervelló i Torrelles de Llobregat, en defensa dels Drets Humans des del món local.

Més de 300 persones van participar en aquest acte on es va teixir un llençol amb denúncies, desitjos i propostes envers els drets humans dels participants dels set municipis.

 

Teixint llibertats a la Mediterrània

La part central de l’acte ha consistit en una performance, en què voluntaris dels set municipis participants han fusionat, sobre la sorra de la platja, els set tapissos que han teixit per separat, amb les seves denúncies, els seus desitjos i propòsits envers els drets humans dels refugiats. Una estona abans, l’equip de rugbi de Begues i les ONG Cooperació en Acció i Proactiva Open Arms han escenificat, simbòlicament, un rescat a alta mar. L’acte també ha comptat amb el testimoni del refugiat sirià Hussam Alahamad que en la seva intervenció, ha recalcat “l’agraïment dels refugiats que, fugint del terrorisme tant de determinats grups om del mateix estat sirià, hem tingut la sort d’anar a parar a Catalunya“. Ha afegit que “podeu estar segurs que no ho oblidarem mai“.

A la cloenda de la jornada, Alfred Bosch, vicepresident de l’Àrea d’Internacional i de Cooperació, ha manifestat que “tot i que el fet d’acollir refugiats a la nostra terra diu molt del nostre poble, cal no oblidar que el que realment volen les persones és no haver de marxar del seu país, i que per tant cal solucionar la situació en aquelles terres“.

Aquest programa metropolità ha buscat promoure la consciencia crítica i el compromís de la ciutadania envers les desigualtats i els conflictes globals, per afavorir la transformació social. A través de diverses activitats i tallers amb la ciutadania de totes les edats dels municipis participants, el programa difon el coneixement de la realitat que afecta les persones refugiades i sol·licitants de dret d’asil, fomenta la comprensió i el respecte, i motiva un canvi d’actituds.

Més informació i imatges de l’acte de cloenda