Gran batucada solidària pels drets humans a Molins de Rei

En el marc del projecte Tenim Drets, Teixim Llibertats es va celebrar una jornada de reivindicació pels drets de les persones refugiades i la sostenibilitat ambiental a Molins de Rei. La jornada va començar amb un taller destinat als diferents grups de percussió del municipi on es va crear una cançó solidària en defensa dels drets de les persones refugiades amb el músic i actor brasiler Dimir Viana. Els grups que varen participar van ser: Baketomba, Percucció, Diables Agrupa, Timbalers Dimonis, Perxuscat i Timbalers Camell. 

Després del taller varem fer un dinar popular per carregar forces. Al finalitzar els grups de percussió varen participar al taller conceptual i artístic del programa, on es va generar un debat molt interessant sobre les vulneracions de drets que s’estan produint i la passivitat que té la UE sobre aquesta temàtica.

Després de carregar-nos d’idees, propostes i esperança; es va iniciar la batucada solidària per diferents carrers de Molins de Rei. Cada vegada anàvem arreplegant més persones pel camí. La batucada va finalitzar a la plaça de la Llibertat, on es varen realitzar els parlaments de l’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals; la regidora de Cooperació i Solidaritat de Molins de Rei, Sílvia Guillen; la cap de servei de cooperació internacional de l’AMB, Maria Peix i el músic brasiler Dimir Viana. Durant l’acte també va parlar en Methkal, un jove refugiat que va haver de fugir del seu país a causa de la guerra. Actualment, viu  a Molins de Rei i ens va poder explicar la seva experiència.

L’activitat va ser tot un èxit d’implicació i participació. La cançó creada pels grups de batucada, podrem tenir de nou l’oportunitat de sentir-la el proper dia 5 de maig a l’acte final del projecte a la platja de Barcelona.

IMG_3206 IMG_3240 IMG_3266 IMG_3285 IMG-20180407-WA0031 IMG_3366 IMG_3437 IMG-20180407-WA0033