Edicions Anteriors

1a Edició 2016-2017: Els drets de les persones refugiades

Enguany, compromesos amb la crisi de la Mediterrània, el programa es focalitza en els drets humans dels refugiats.

El conflicte bèl·lic de Síria, iniciat el 2011, ha provocat 7,6 milions de persones desplaçades internes i 4 milions de refugiades, segons dades de l’ACNUR. D’aquestes, la majoria s’han quedat en països fronterers com Turquia o el Líban, on sobreviuen en camps o assentaments amb l’esperança de tornar a les seves llars. La resta han emprès un viatge més llarg i ple de riscos per terra o travessant el Mediterrani.

 20170515_cloenda tenim drets

 Des dels municipis podem contribuir a garantir els drets humans. Ens sentim compromesos amb la crisi dels refugiats i volem actuar des del nostre territori.

Per això estem desenvolupant activitats i tallers de conscienciació i sensibilització per a totes les edats, en els municipis metropolitans. L’objectiu és promoure la consciència crítica i el compromís de la ciutadania envers les desigualtats i els conflictes globals, per afavorir la transformació social.

 

2a Edició 2017 – 2018: El Dret a la Sostenibilitat Ambiental i les Persones Refugiades

En l’edició d’aquest any, volem fer una aposta per treballar en la relació del dret d’asil, el dret al medi ambient, el dret a la salut i el dret a la ciutat. Per fer-ho, com a tots els projectes que es desenvolupen d’educació per la ciutadania global, ens sembla de vital importància relacionar una mirada global amb una mirada local de les problemàtiques existents. El fet de poder ser capaç d’analitzar una problemàtica que succeeix al teu municipi i relacionar-ho amb un conflicte global, és de vital importància per a descobrir les causes i conseqüències de moltes polítiques que es realitzen. En aquest document, procedirem a explicar de forma detallada els drets que volem promoure i donar coneixement, així com, quina estratègia proposem per realitzar-ho.

 Com gestionem les armilles i restes dels bots salvavides que s’acumulen a les platges de Lesbos? Com gestionem la recollida de residus als campaments de persones refugiades al Líban? Quins residus generem? Quina gestió en fem? Quin model de consum tenim?

Moltes preguntes, que en aquesta edició respondrem.

IMG-20180505-WA0024