De Barcelona a Cervelló #AMBbici

De Barcelona a Cervelló #AMBbici

En Koos és un holandès que viu a Barcelona. Treballa en el sector de la bicicleta i des de fa uns anys va a treballar a Cervelló, en bici, recorrent un total de 50 km cada dia. Us deixem un video on explica la seva trajectòria professional i on podreu veure alguns dels grans reptes que tenim amb la Bicivia: creuar de forma directa i segura el riu Llobregat entre Molins de Rei i Sant Vicenç dels Horts. Quan ho aconseguirem? Koos, de Barcelona a Cervelló  

Festa de la bici de Barcelona

Festa de la bici de Barcelona

Aquest diumenge passat vam poder gaudir de la Festa de la Bici de Barcelona. El matí es va iniciar amb la bicicletada tradicional. Festiva i a la vegada tranquil·la, de 12 km i 2.500 participants. Aquí tens unes quantes fotos. L’Ajuntament de Barcelona va oferir unes noves guies en paper amb la xarxa de carrils bici. Des de l’AMB properament tindrem en paper també la nova guia bici 2017, però per ara pots consultar la xarxa pedalable metropolitana on-line, que es va actualitzant sovint gràcies a la col·laboració dels 36 municipis metropolitans. L’AMB va muntar un stand on s’oferia informació sobre la xarxa pedalable (guies bici 2015), el servei Bicibox i les subvencions de 250€ per a la compra de bicicletes elèctriques de particulars (que estaran disponibles a partir de juliol). També es va oferir un espai on fer ITB (Inspeccions Tècniques de Bicicleta). El BACC va presentar una interessant publicació amb 10 consells pràctics per circular amb seguretat, amb unes fantàstiques il·lustracions de Dibuja y Pedalea. Us deixem algunes fotos que mostren els participants i l’ambient. Seguim!!  

Lliurament del premi #30diesAMBbici

Lliurament del premi #30diesAMBbici

l 25 de maig el Vicepresident de Mobilitat i Transport de l’AMB, l’Antoni Poveda, va lliurar la bicicleta elèctrica a la guanyadora del repte #30diesAMBbici, la Laia Guillamet. La Laia és espluguenca però resideix a Sant Feliu de Llobregat. És historiadora de l’art i professora. Ens va explicar, i també es pot veure a les seves fotos d’Instagram, que és usuària del Bicibox. Tant ella com la seva parella han participat i superat el repte, i a més la Laia ha estat la guanyadora del sorteig. Enhorabona! Amb la nova connexió de la Bicivia metropolitana Esplugues – Barcelona que s’inaugurarà aquest estiu ja podran pedalar de forma segura i directa fins a Barcelona… Enllaç a la notícia.  

Congrés de la bici a Reus

Congrés de la bici a Reus

Els passats 18 i 19 de maig bona part dels tècnics, polítics, entitats, empreses i d’altres interessats del món de la bicicleta es van congregar a la Fira de Reus durant els dos dies per parlar únicament i exclusiva de la bici. L’obertura del Congrés de la Bici la va fer el danès Mikael Colville-Andersen, un gurú de la bicicleta a qui tant ens agrada sentir (serà per les seves crítiques tan contundents?). A continuació van procedir altres representants de diferents ciutats d’Europa (Estrasburg, Utrecht i Friburg), i una taula rodona amb tècnics, polítics i entitats locals per tal de valorar com de fàcil (o difícil) és replicar les bones praxis d’altres ciutats al nostre territori. Van seguir desenes de ponències interessants, entre elles dels regidors de mobilitat de Sant Just (Jordi Porta), Sant Boi (Elena Amat), de la Diputació de Barcelona (Salva Fuentes), així com també des de l’AMB es va presentar l’estratègia metropolitana de la bici. El conseller Josep Rull va tancar el Congrés amb una molt bona notícia per al país: en els propers anys s’invertiran 40 milions d’euros per fer vies pedalables arreu de Catalunya. Comunicat de premsa. Per acabar et deixem un video de @ciclistarodando que resumeix alguns moments del Congrés. A seguir pedalant! Ponències del congrés  

Pedalem #AMBbici a la feina!

Pedalem #AMBbici a la feina!

Les 10 bicis elèctriques de l’AMB han començat finalment a pedalar en els trajectes in itinere. Un total de 34 treballadors (23 de les quals són dones!) s’han inscrit fins ara per gaudir d’una bicicleta elèctrica durant 30 dies per anar #AMBbici a la feina. 5 dels 10 primers participants han comptat amb un servei d’acompanyament, professionals del món de la bicicleta que han estudiat els millors recorreguts i els han acompanyat en el trajecte feina – casa i a l’endemà casa – feina. Se’ls ha facilitat cadenat, casc, alforja i targeta Bicibox. D’aquí uns dies els entrevistarem per saber com els prova. Per ara semblen tots i totes molt contents!

Ja tenim guanyador #30diesAMBbici

Ja tenim guanyador #30diesAMBbici

Avui el Secretari de l’AMB ha procedit a efectuar el sorteig de la bici elèctrica del concurs #30diesAMBbici. El guanyador ha estat el número 31, l’usuari d’Instagram laiag89. Demà ens posarem en contacte amb aquest perfil per tal de validar que compleix els requisits establerts i quedar un dia per fer el lliurament del premi. Els dos números de reserva han estat, respectivament, el 25 i el 4. Us deixem el video del moment de l’extracció del número guanyador. I a seguir pedalant!!