MetròpolisFPlab

El projecte MetròpolisFPlab es portarà a terme al llarg del curs escolar 2018-19 en col·laboració amb la Fundació BCN Formació Professional i amb el suport d’ altres agents del territori com Innobaix, el Port de Barcelona i el Circuit de Barcelona-Catalunya.

Objectius:

-Esdevenir un punt de trobada entre empreses i centres educatius de formació professional, amb la finalitat de generar valor econòmic, social i cultural al territori metropolità.

-Els estudiants hauran de construir projectes innovadors mitjançant les seves idees, apropant les demandes del mon empresarial i del propi territori, a la capacitats de millora plantejades.

-Fer aflorar les potencialitats de l’alumnat contribuint  a la millora de la seva ocupabilitat i les seves competències personals.

Metodologia:

El  projecte combina  les demandes empresarials amb  la creació d’un entorn d’anàlisi, de formació especialitzada per mitjà de mentors i tècnics, a fi de potenciar l’emprenedoria, el treball en equip, el foment de les competències clau i l’experimentació. Es fusionen els projectes “Innolab” d’ Innobaix, “Port Innova” del Port de Barcelona i el projecte “Entra al circuit de la Innovació amb l’ FP” del Circuit de Barcelona-Catalunya, promovent la innovació oberta com a procés metodològic d’ alt valor afegit per a la seva aplicabilitat a la Formació Professional.

Vídeo presentació del projecte

Calendari del projecte 2018-19

-11 OCT Publicació de la convocatòria
-26 OCT Obrim el registre dels centres participants a la plataforma web
-12 NOV Sessió informativa: Empreses i docents (Citilab de Cornellà/ a les 10 h)
-19, 21 i 22 NOV Taller de reptes: Alumnat, empreses i tutores/es
19/11 de 9:30 a 13 h al Citilab de Cornellà
21/11 de 9:30 a 13 h al Port de Barcelona
22/11 de 9:30 a 13 h al Circuit de Catalunya
-15 GEN Termini presentació idees
-25 GEN Publicació idees seleccionades
-4,5,6 FEB Taller de creativitat
-4,5 i 6 MAR Taller de prototipatge
-29 MAR Termini presentació projectes finals
-5 ABR Resolució projectes finals
-10, 11 i 12 ABR Acceleradora de projectes
-3 MAI PRESENTACIÓ FINAL

 

Convocatòria del projecte 

OBRIR/DESCARREGAR CONVOCATÒRIA

gifclick

SESSIÓ INFORMATIVA: El dia 12 de novembre tenim previst dur a terme una jornada al CITILAB DE CORNELLÀ per presentar la convocatòria, resoldre dubtes i mostrar el funcionament de la plataforma. Podeu inscriure-us a aquest ENLLAÇ

 

INSCRIPCIÓ DELS CENTRES: A partir del dia 26/10 podreu inscriure-us  en una plataforma que estem treballant. Us mantindrem informats/des!

REPTES:

reptes

 

Descàrregues:

Calendari  / Infografia

Organitzen:

1_Logo Versio Principal color_ ADEM BCN logo FBCNFPsmall

Amb la col·laboració de:

logo_ajustat logo_Port_BCN_col circuit-de-barcelona